Δύσκολή η κατάσταση στο μέτωπο, παραδέχεται ο ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονέτσκ

Ο ηγέτης των αυτονομιστών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι «δύσκολη» στο μέτωπο, λόγω της ουκρανικής αντεπίθεσης. Έσπευσε πάντως να διαβεβαιώσει πως οι ρωσικές δυνάμεις «κρατούν καλά».

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Ο αντίπαλος προσπαθεί να καταστρέψει κρίσιμες πολιτικές υποδομές», είπε ο Πουσίλιν στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24, κάνοντας λόγο για «μαζικούς βομβαρδισμούς».

Ο επικεφαλής της  «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» αναφέρθηκε σε επιθέσεις των Ουκρανών στην πόλη Λιμάν. Η κατάσταση, αν και «δύσκολη»,

παραμένει «υπό έλεγχο», υποστήριξε, λέγοντας ότι οι ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις «προωθούνται σε ορισμένες ζώνες», χωρίς να τις κατονομάσει.

Την ίδια ώρα, στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης στην περιοχή του Χαρκόβου ο εκπρόσωπος τύπου της ανατολικής στρατιωτικής διοίκησης του ουκρανικού στρατού συνταγματάρχης Σεργκέι Τσερεβάτιι, μιλώντας στο BBC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τελευταίες επιτυχίες του ουκρανικού στρατού οφείλονται σε μια σειρά λόγους, όπως ο φιλόδοξος στόχος που έθεσε η διοίκηση, ο λεπτομερής σχεδιασμός όλων των λεπτομερειών της επιχείρησης, οι παραπλανητικοί ελιγμοί, η επιλογή των πιο απρόσμενων τοποθεσιών για να πληγεί η άμυνα του εχθρού και το υψηλό μάχιμο ηθικό των ουκρανών στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τον Τσερεβάτιι, η αντεπίθεση στην κεντρο-ανατολική Ουκρανία  στερεί από τους Ρώσους την δυνατότητα να συνεχίσουν την επίθεση στο Σλαβιάνσκ και να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονμπάς.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σημαντικά εδαφικά κέρδη τις τελευταίες ημέρες, ιδίως στην περιοχή του Χαρκόβου, αλλά επίσης και στη νότια και ανατολική Ουκρανία. Από την πλευρά του ο  ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε ζώνες που ανακατέλαβαν οι Ουκρανοί κοντά στο Χάρκοβο και στους τομείς του Κουπιάνσκ και του Ιζιούμ.

Διαβάστε επίσης:

Ζαπορίζια: Ουκρανία – Ρωσία ενδιαφέρονται για δημιουργία ζώνης προστασίας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό

Ρωσία: Δημοτικοί σύμβουλοι 18 περιφερειών ζήτησαν την παραίτηση του Πούτιν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δύσκολή, Ντονέτσκ,dyskoli, ntonetsk