Δεύτερη ημέρα ανόδου για τη Wall Street, στο +1,58% ο Nasdaq – Άλμα 7% για την Netflix, στο +14% έκλεισε η Coinbase

Σε ανοδικό έδαφος, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε η Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς συνεχίζονται οι εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 31.874,84 μονάδες με άνοδο 0,15%, ο  S&P 500 στις 3.959,90 μονάδες με κέρδη 0,59% ενώ ο  Nasdaq στις 11.897,65 μονάδες με άλμα 1,58%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη προσέφερε η μετοχή της Salesforce με άνοδο 5,05% ενώ ακολούθησαν η Disney

(3,73%) και η  Nike (1,72%). Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι UnitedHealth Group (-2,63%),  Verizon (-2,69%) και  Merck & Co. (-2,88%).

Παρά την άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων, οι αναλυτές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί. «Είναι ένα επικίνδυνο στοίχημα η μεγάλη έκθεση σε πολλά assets», δήλωσε ο Richard Weiss, επικεφαλής επενδύσεων στη American Century. «Δεν ξέρουμε πόσο παρατεταμένη θα είναι αυτή η επιβράδυνση ή ύφεση στην οικονομία». Για τον Jin Yuejue, ειδικό σε επενδύσεις με έκθεση σε πολλαπλά περιουσιακά στοιχεία, της JPMorgan Asset Management, οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για μια εκτεταμένη περίοδο ανάπτυξης με «πτωτική τάση». Δηλαδή, όπως εξήγησε, αυτό σημαίνει να κρατήσουν μια αμυντική θέση στο χαρτοφυλάκιό τους. «Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί», ανέφερε στο Bloomberg Radio.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Netflix έδωσε ένα θετικό τόνο στην αγορά μετά το κουδούνι κλεισίματος την Τρίτη, λέγοντας ότι έχασε κάτω από ένα εκατομμύριο συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο, το οποίο είναι πολύ λιγότερο από ό, τι αρχικά φοβόταν. Προέβλεψε επίσης την ανάπτυξη και μίλησε για ένα επίπεδο συνδρομής που υποστηρίζεται από διαφημίσεις που θα εισαχθεί το επόμενο έτος. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 7,35%.

Ανοδικά κινείται μετά το τέλος της συνεδρίασης και η Tesla καθώς ανακοίνωσε θετικά οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου.

Η μετοχή της Amazon έκλεισε με άνοδο 3,86%, καθώς αναμένεται αύξηση εσόδων λόγω του σταθερού ρυθμού αύξησης συνδρομητών, καθώς στο δεύτερο τρίμηνο ο αριθμός συνδρομητών του prime αναμένεται να φτάσει τα 153 εκατομμύρια. Μάλιστα, το Prime δημοσίευσε σήμερα το πρώτο trailer της πολυαναμενόμενης σειράς που αποτελεί prequel της ιστορίας του «Lord of the Rings». Σειρά η οποία θεωρείται πως θα ενισχύσει τη δυναμική της συνδρομητικής υπηρεσίας.

Η μετοχής της Meta έκλεισε με άνοδο 4,16%.

Η Coinbase έκλεισε με κέρδη 14,34% αφού το Bitcoin ξεπέρασε το όριο των 23.000 δολαρίων για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα μήνα, καθώς οι ελπίδες για αύξηση των επιτοκίων λιγότερο επιθετική από τη Fed πυροδότησαν ένα ράλι ανακούφισης στα κρυπτονομίσματα. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο εκτινάχθηκε έως τα 23.800 δολάρια την Τετάρτη, καταγράφοντας κέρδη 8% σε 24 ώρες και διαπραγματεύεται στα επίπεδα που είχε βρεθεί ξανά στα μέσα Ιουνίου, αναφέρει του CNBC.

Στα μάκρο, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων υποχώρησαν 6% από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι υψηλές τιμές και τα αυξανόμενα επιτόκια δανείων ώθησαν τους επίδοξους αγοραστές στο περιθώριο.

Οι επενδυτές επίσης αναμένουν μια αύξηση των επιτοκίων από την Fed κατά 75 μονάδες βάσης όταν συνεδριάσει αργότερα αυτό το μήνα, ενώ παράλληλα κοιτούν και την ΕΚΤ η οποία αναμένεται να αυξήσει αύριο τα επιτόκια τουλάχιστον κατά 25 μονάδες βάσης, με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Διαβάστε επίσης:

Απώλειες για το πετρέλαιο – Πτώση 1,9% για το αργό

Σε χαμηλό 15 μηνών ο χρυσός – Νέα πτώση 0,6%

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ανακοινώσεις ΕΚΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα