Wall Street: Σε θετικό έδαφος κρατήθηκε ο Dow Jones παρά την βουτιά των μετοχών στο κλείσιμο

Σε θετικό έδαφος κατάφερε να κρατηθεί, έστω και οριακά, ο Dow Jones παρά το αρνητικό κλίμα που επικράτησε στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης της Δευτέρας για το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών στη Wall Street.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 35.619,25 μονάδες με άνοδο 0,05%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε στις 4.682,94 μονάδες με απώλειες -0,32% ενώ ο Nasdaq στις 15.854,76 μονάδες με βουτιά -1,26%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αγοράς ήταν η επιλογή του Τζο Μπάιντεν να προτείνει για τη θέση του επικεφαλής

της FED τον Τζερόμ Πάουελ, δίνοντάς του την ευκαιρία για μια δεύτερη τετραετία. Ο Τζερόμ Πάουελ στις δηλώσεις του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του ισχυρού πληθωρισμού και τις επιπτώσεις του στα νοικοκυριά, ειδικότερα τα πιο ευάλωτα.

Ο Πάουελ μάλιστα ανέφερε πως στόχος της FED είναι πλέον η μείωση των πληθωριστικών πιέσεων, τονίζοντας πως θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία της. Κάτι που προκάλεσε την αγωνία των επενδυτών της Wall Street, οι οποίοι ανησυχούν για μια ταχύτερη από το αναμενόμενο απόφαση για την άνοδο των βασικών επιτοκίων.

Παράλληλα η αγορά συνεχίζει να ανησυχεί για την νέα έξαρση της πανδημίας,  με τα αμερινικά CDC να προχωρούν σε ταξιδιωτικές οδηγίες για Γερμανία και Δανία.

Σε αυτό το κλίμα η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύθηκε άνω του 1,62%, προκαλώντας ιδιαίτερη πίεση στις τεχνολογικές μετοχές.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Travelers (2,85%), Cisco (2,54%) και Dow Inc.(2,53%), ενώ αντίθετα τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Visa (-2,63%), Boeing (-1,98%) και Amgen (-1,63%).

Από τις υπόλοιπες μετοχές, άνοδο 1,74% σημείωσε η Tesla μετά και τη δήλωση του Elon Musk πως το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο  Model S Plaid θα μπορούσε να παρουσιαστεί στην Κίνα μέχρι την άνοιξη του 2022.

Άλμα 7,17% σημείωσε η μετοχή της Moderna, η οποία είδε την προηγούμενη εβδομάδα την FDA να δίνει έγκριση για την επαναληπτική δόση του εμβολίου της στους ενήλικες στις ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, ισχυρή πτώση 2,89% σημείωσε η Netflix αλλά και η Etsy που έκλεισε στο -5,14%.

Keywords
Τυχαία Θέματα