Wall Street: Με νέο ιστορικό υψηλό, το πρώτο από το 2021, έκλεισε τον Φεβρουάριο ο Nasdaq

Σε θετικό έδαφος επέστρεψε η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση για τον μήνα Φεβρουάριο, με την αγορά να ασχολείται με τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.996,39 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,12%, ο S&P 500 ολοκλήρωσε την ημέρα στις 5.096,27 μονάδες με κέρδη 0,52% και ο Nasdaq στις 16.091,92 μονάδες με άνοδο 0,90%, καταγράφοντας

μάλιστα το πρώτο του ιστορικό υψηλό από το 2021.

Ο Φεβρουάριος ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος θετικός μήνας για τη Wall Street, με τον Nasdaq να σημειώνει συνολική άνοδο 6,12%, τον S&P (ο οποίος έκλεισε επίσης σε ιστορικό υψηλό την Πέμπτη) κέρδη 5,17% και ο Dow Jones άνοδο 2,22%. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά από το 2021 που η Wall Street σημειώνει 4 διαδοχικούς ανοδικούς μήνες από το 2021.

Στα μάκρο της ημέρας, η προτιμώμενη μέτρηση για τον πληθωρισμού από τη Federal Reserve, ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον μήνα Ιανουάριο, ήταν σύμφωνο με τις προβλέψεις της Wall Street, επιβραδύνοντας στο 2,8% από 2,9% τον προηγούμενο μήνα.  Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve, αυξήθηκε κατά 0,4% για τον μήνα και κατά 2,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα επίσης με τις εκτιμήσεις του Dow Jones.

Παράλληλα, τα στοιχεία έδειξαν πως το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε 1% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο, πολύ πάνω από την πρόβλεψη για 0,3%.

Εν τω μεταξύ, οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών σημείωσαν έκπληξη τον Ιανουάριο εν μέσω διακυμάνσεων στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, καθώς μειώθηκαν κατά 4,9% για τον μήνα, πολύ χειρότερα από την προβλεπόμενη αύξηση 2% από τους αναλυτές.

Από τα εταιρικά νέα, η αποχώρηση του CEO και τα απογοητευτικά στοιχεία της Snowflake οδήγησαν σε πτώση 18,4% τη μετοχή. Αντίθετα, άλμα 23% σημείωσε η Okta μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν την Πέμπτη οι Salesforce (3,02%), Intel (2,52%) και Amazon (2,08%), ενώ τις ισχυρότερες απώλειες σημείωσαν οι Amgen (-1,31%), Boeing (-1,58%) και Walmart (-1,69%).

Διαβάστε επίσης

Πετρέλαιο: Ισχυρά ανοδικός ο Φεβρουάριος για Brent και WTI

Στενότερες οι ναυτιλιακές σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας

ΗΠΑ: Αποφεύγεται προς το παρόν το shutdown, παράταση χρηματοδότησης για μια εβδομάδα ψήφισε η Βουλή

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-me-neo-istoriko-ypsilo-to-proto-apo-to-2021-ekleise-ton-fevrouario-o-nasdaq.htm
Τυχαία Θέματα