Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες – Συνεχίζεται το «ράλι» της AMC

17:35 2/6/2021 - Πηγή: Mononews

Σε θετικό έδαφος, με ήπιες ωστόσο μεταβολές,  κινούνται κατά το άνοιγμα της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αγορά να αναμένει τη δημοσίευση του beige book της FED.

Η αγορά αναμένει να δει τις εκτιμήσεις της FED για την πορεία του πληθωρισμού, η αύξηση του οποίου βρίσκεται στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες, με αρκετούς επενδυτές να φοβούνται πως θα οδηγήσει σε μία ταχύτερη αλλαγή πολιτικής την ομοσπονδιακή

τράπεζα.

Εξάλλου, την Παρασκευή αναμένονται τα στοιχεία για το ποσοστό ανεργίας τον Μάιο, θέμα που επηρεάζει εξίσου την πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας.

Παράλληλα η αγορά θα έχει την προσοχή της και στη συζήτηση τριών περιφερειακών προέδρων της FED, των Raphael Bostic (Atlanta Fed), Charles Evans ( Chicago Fed) και Robert Kaplan ( Dallas Fed) αναφορικά με την οικονομία και την τεχνολογία, την οποία διοργανώνει η Dallas FED.

Από τις μετοχές, ξεχωρίζει για μια ακόμα ημέρα αυτή της AMC Entertainment, η οποία συνεχίζει το ράλι της με νέα άνοδο 26,8% αυτή την ώρα, έπειτα και από την κίνησή της να πουλήσει μετοχές ύψους 230,5 εκατ. δολαρίων.

Από τα εταιρικά αποτελέσματα ξεχώρισαν αυτά της Zoom, τα οποία έδειξαν άνοδο στις πωλήσεις κατά 191% στο πρώτο τρίμηνο. Η μετοχή πάντως αυτή την ώρα σημειώνει απώλειες κοντά στο -0,5%.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones κινείται λίγο πριν την πρώτη ώρα από το άνοιγμα της αγοράς στις 34.682,13 μονάδες, με άνοδο  0,31%, ο S&P 500 στις 4.214,36  μονάδες, με άνοδο 0,29% ενώ ο Nasdaq στις 13.763,44 μονάδες, με κέρδη 0,20%.

Μεταξύ των μετοχών του Dow Jones ξεχωρίζει η μετοχή της Visa, η οποία κινείται προς το παρόν στο +2% ενώ άνοδο άνω του 1% σημειώνουν αυτή την ώρα οι Boeing και Amgen. Αντίθετα τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται προς το παρόν η μετοχή της Dow (-1,3%).

Keywords
Τυχαία Θέματα