Wall Street: Αμετάβλητος ο Dow Jones, με απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα ο Nasdaq – Νέα βουτιά 5% για τη Meta

23:36 7/2/2022 - Πηγή: Mononews

Με τις τεχνολογικές μετοχές να παρασύρουν στο τέλος της συνεδρίασης τον Nasdaq σε αρνητικό έδαφος και τον Dow Jones να τερματίζει ουσιαστικά αμετάβλητος, παρά την έντονη μεταβλητότητα μέσα στην ημέρα, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street.

Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε αμετάβλητος στις 35.091,13 μονάδες (οριακή άνοδο 1,39 μονάδων), ο S&P 500 ολοκλήρωσε την ημέρα στις 4.483,87 μονάδες με πτώση -0,37%, ενώ ο Nasdaq

έκλεισε στις 14.015,67 μονάδες με απώλειες -0,58%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Boeing (2,61%), Chevron (1,96%) και American Express (1,08%), ενώ αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Microsoft (-1,63%), Merck (-1,25%) και Dow (-1,16%).

Η αγορά είδε τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να συνεχίζουν να αυξάνονται, με την απόδοση του 10ετούς να αγγίζει μέσα στην ημέρα το επίπεδο το 1,94%, έπειτα και από την δυναμικότερη των εκτιμήσεων βελτίωση της αγοράς εργασίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ. Πάντως, η δυναμική ανάκαμψη της αγοράς εργασίας έχει αυξήσει και τον προβληματισμό στους επενδυτές της Wall Street για μια πιο αποφασιστική κίνηση της FED ως προς τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, για να αντιμετωπιστεί η παρατεταμένη κίνηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα.

Εν τω μεταξύ, οι τεχνολογικές μετοχές επηρεάστηκαν και από τη νέα πτώση της μετοχής της μητρικής του Facebook, Meta, η οποία έκλεισε στο -5,14%, συνεχίζοντας τη διολίσθηση της. Η μετοχή έχει υποχωρήσει άνω του 30% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου την περασμένη Τετάρτη. Αρνητικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Netflix, που επίσης απογοήτευσε με τα αποτελέσματά και τις προβλέψεις της τους επενδυτές, κλείνοντας στο -1,97%, μετά και τη δήλωση της επενδυτικής εταιρείας Needham ότι η τρέχουσα στρατηγική της εταιρείας δεν μπορεί να οδηγήσει στη νίκη στον «πόλεμο» τνω πλατφορμών streaming.

Στο μέτωπο των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων η Tyson Foods κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες της αγοράς με τη μετοχή της να κλείνει με άνοδο 12,25%, ενώ αντίθετα η Zimmer Biomet υποχώρησε 9,17% μετά την απογοητευτική έκθεσή της.

Μέχρι στιγμής, το 56% των εταιρειών του S&P 500 έχουν δημοσιεύσει τριμηνιαία κέρδη, με το 77% να ξεπερνά τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και το 76% να ξεπερνά τις προσδοκίες για τα έσοδα, σύμφωνα με το FactSet. Πάνω από 70 εταιρείες του S&P 500 πρόκειται να δημοσιεύσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων οι Disney, η Coca-Cola και η Amgen.

Από τις υπόλοιπες μετοχές, αυτές της Spirit Airlines σημείωσαν άνοδο 17,17% μετά την ανακοίνωση της Frontier Airlines για μια συμφωνία συγχώνευσης με την εταιρεία χαμηλού κόστους . Τέλος οι μετοχές της Peloton αυξήθηκαν κατά 20,93% μετά τις αναφορές ότι η Amazon και η Nike παρατάσσονται ως πιθανοί μνηστήρες για τον κατασκευαστή διαδραστικού εξοπλισμού γυμναστικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street, Αμετάβλητος, Dow Jones, Nasdaq –, Meta,Wall Street, ametavlitos, Dow Jones, Nasdaq –, Meta