Visa: Άνω των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο – Διατηρεί το θετικό momentum

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street όσον αφορά τα κέρδη και έσοδα του τελευταίου τριμήνου η Visa, καθώς οι καταναλωτές φαίνεται ότι δεν επηρεάστηκαν αρκετά από την επιβράδυνση της οικονομίας και τα υψηλά επιτόκια, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν τις κάρτες τους περισσότερο για ταξίδια, διασκέδαση και φαγητό.

Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας επεξεργασίας πληρωμών στον κόσμο, σημείωσε άνοδο έως και 3%. 

Σύμφωνα με το Reuters,

οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, παρέμειναν αξιοσημείωτα ανθεκτικές, παρά τα υψηλότερα επιτόκια, με τους Αμερικανούς να εξακολουθούν να επιδιώκουν να ξοδέψουν χρήματα σε ακριβά εισιτήρια, που αφορούν κυρίως διεθνή ταξίδια.

Ο όγκος  των πληρωμών της Visa, αυξήθηκε κατά 8% στο τρίμηνο.

Ο διασυνοριακός όγκος εξαιρουμένης της ενδοευρωπαϊκής, ένας δείκτης της διεθνούς ταξιδιωτικής ζήτησης, αυξήθηκε κατά 16%.

Οι επεξεργασμένες συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 11% το β’ τρίμηνο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 2,51 δολαρίων, ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για 2,44 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Επιπλέον, τα καθαρά έσοδα στο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 10% στα 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις για 8,62 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, θα διατηρηθεί το θετικό momentum, καθώς έρχεται η καλοκαιρινή περίοδος, κατά την οποία συνήθως αυξάνεται ο όγκος των ταξιδιών.

Η Visa αναμένει αύξηση των καθαρών εσόδων σε «χαμηλό διψήφιο αριθμό» για το τρέχον τρίμηνο που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Παράλληλα, διατήρησε διατήρησε την πρόβλεψή της για αύξηση εσόδων το 2024 αμετάβλητη σε «χαμηλό διψήφιο».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου, ανακοινώθηκε μια σημαντική συμφωνία μεταξύ Visa και Mastercard, προκειμένου να περιοριστούν οι χρεώσεις πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από τους εμπόρους λιανικής στις ΗΠΑ.

Το deal προβλέπει ότι οι εταιρείες θα μειώσουν τα λεγόμενα swipe fees που χρεώνουν στους πωλητές αγαθών και υπηρεσιών για τα επόμενα πέντε χρόνια, εξοικονομώντας τους κεφάλαια ύψους 30 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτό επηρέασε θετικά τα κέρδη τριμήνου της Visa.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο διακανονισμός βάζει τέλος στον «πόλεμο» δύο δεκαετιών μεταξύ των δύο κολοσσών σχετικά με τις προμήθειες, μία επιχείρηση που αποφέρει 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τα δύο δίκτυα και τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου.

Διαβάστε επίσης:

Κάποιος έπρεπε να σταματήσει τους αδίστακτους μεσάζοντες της Visa και Mastercard, το κάνει ο Χατζηδάκης – Άρθρο παρέμβαση

TikTok: «Ναι» από τη Γερουσία των ΗΠΑ στο ν/σ της απαγόρευσης – Τι δήλωσε ο Μπάιντεν

Credit Suisse: Aγωγή από την Appaloosa για την διαγραφή ομολόγων αξίας 17 δισ. δολ.

Keywords
Αναζητήσεις
visa-ano-ton-ektimiseon-kerdi-kai-esoda-sto-trimino--diatirei-to-thetiko-momentum.htm
Τυχαία Θέματα