Southrock: Βιωσιμότητα και πολυτέλεια ενώνονται στα συγκροτήματα της Μυκόνου

10:02 3/5/2024 - Πηγή: Mononews

Η Μύκονος αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού, έναν εμβληματικό προορισμό για πολύ υψηλά εισοδήματα και διασημότητες, καθώς και ένα υπόδειγμα για την ανάπτυξη πολλών ακόμη ελληνικών νησιών.

Το όφελος, προφανές: Η νησιωτική Ελλάδα αποτελεί έναν ονειρεμένο στόχο για τα μεγάλα τουριστικά ρεύματα. Ο κίνδυνος, επίσης προφανής: Ο κορεσμός και η περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Η ανάγκη για βιωσιμότητα, για αντοχή των υποδομών, για ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων, για σεβασμό στην αισθητική και την πολιτισμική ταυτότητα των τόπων υποδοχής του τουρισμού, για λειτουργία ανταποδοτκή προς τις τοπικές κοινωνίες, με διατηρήσιμες θέσεις εργασίας, αλλά και για υψηλά έσοδα με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση είναι πλέον σαφής.

Μια προσέγγιση, μια φιλοσοφία που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες φαίνεται ότι διαθέτει η Southrock Asset Management, που ιδρύθηκε το 2021 από τον επιχειρηματία Γιάννη Δεληκανάκη. Η εταιρεία λαμβάνει πράσινη πιστοποίηση για το σύνολο των κατασκευών της σε ό,τι αφορά την ενεργειακή απόδοση, τη χρήση νερού, τις μεταφορές, τη ρύπανση, τα απόβλητα, τα χρησιμοποιούμενα υλικά και το εσωτερικό περιβάλλον.

Αυτές οι προδιαγραφές χαρακτηρίζουν τα τρία υψηλής ποιότητας και αισθητικής τουριστικά projects που έχει δρομολογήσει στη Μύκονο, όπου επενδύει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ στις περιοχές Αγράρι, Φωκός και Άγιος Ιωάννης της Μυκόνου.

Το συγκρότημα «Mystique Rock» στο Αγράρι είναι η πλέον εναρμονισμένη περιβαλλοντικά επένδυση σε ακίνητα διαχρονικά στο νησί, χαρακτηρισμός τον οποίο επιβεβαιώνουν η χαμηλότερη δυνατή δόμηση και τα μοναδικά αρχιτεκτονικά, ποιοτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της, τα οποία αναπτύσσονται αρμονικά προς τον χαρακτήρα και το περιβάλλον μιας περιοχής που αποτελεί έναν κρυφό παράδεισο, ένα ήρεμο καταφύγιο από τη φασαρία του νησιού, με κρυστάλλινα νερά, χρυσές αμμουδιές και ανέγγιχτα τοπία.

Η δόμηση είναι 12,5% λιγότερη και η κάλυψη 54% μικρότερη από τα επιτρεπόμενα για την περιοχή αυτήν από το Προεδρικό Διάταγμα για τη Ζ.Ο.Ε. Μυκόνου και είναι πλήρως ενταγμένη στο περιβάλλον, καθώς αναπτύσσονται μόνον 150 κλίνες σε έκταση 193 στρεμμάτων.

Το «Mystique Rock» δεν αποσκοπεί στην  «ποσότητα» με αποτέλεσμα την αλλοίωση και επιβάρυνση του τοπίου από τον πολυπληθή τουρισμό, όπως συμβαίνει σε πολλά μέρη της Μεσογείου, αλλά στην προσέλκυση λίγων επισκεπτών πολύ υψηλού εισοδήματος, οι οποίοι θα αξιολογήσουν και εκτιμήσουν την πολύ υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτή ακριβώς η ποιότητα 6 αστέρων που θα προσφέρει η επένδυση έχει και σημαντική κοινωνική επίδραση, αφού δημιουργεί την ανάγκη για 260 νέες, εποχικές και μόνιμες, θέσεις εργασίας.

Η πράσινη φιλοσοφία της Southrock κυριαρχεί απολύτως και καθορίζει τον χαρακτήρα της δεύτερης επένδυσής της στον Φωκό, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς στο νησί, καθώς βρίσκεται σε έκταση 60 στρεμμάτων και προσφέρει το ιδανικό καταφύγιο σε όποιον θέλει να απολαύσει τη γαλήνη και την αυθεντική ατμόσφαιρα του Αιγαίου με πλήρη σεβασμό στο μαγευτικό τοπίο.

Το συγκρότημα «Eclectic Eden» στον Φωκό διατηρεί τις εικόνες που οι παλαιότεροι έχουν από τη Μύκονο πολλών δεκαετιών νωρίτερα, πριν το νησί γίνει πόλος έλξης του ελληνικού και παγκόσμιου τουρισμού και αφήνει ανέγγιχτο τον παραδοσιακό χαρακτήρα μιας περιοχής που δεν έχει αλλοιωθεί από την εντατική τουριστική ανάπτυξη.

Το τρίτο σκέλος της επένδυσης της Southrock είναι η ανακαίνιση επτά υπερπολυτελών βιλών του συγκροτήματος «St. John Reserve» που βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη, με απολαυστική θέα στη θάλασσα και στο ιερό νησί της Δήλου, έναν από τους διασημότερους αρχαιολογικούς θησαυρούς του Αιγαίου.

Ο ιδανικός συνδυασμός μοντέρνων και παραδοσιακών στοιχείων σε μια περιοχή που βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από το «κοσμικό» τμήμα του νησιού, χωρίς να παίρνει τίποτε από τον «θόρυβό» του, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του σεβασμού της Southrock στο περιβάλλον και την παράδοση της Μυκόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα