O πολυπόθητος Χρυσός Φοίνικας του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών

Ξεκινάει σε δύο μέρες, η μεγαλύτερη παγκόσμια γιορτή του Κινηματογράφου, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών με όλα τα μεγάλα ονόματα της 7ης Τέχνης, δεκάδες celebrities, ανθρώπους της βιομηχανίας του κινηματογράφου να συνωστίζονται στην περίφημη Croisette για 14 μέρες.

Το άλλοτε μικρό ψαροχώρι της Νότιας Γαλλίας με το διάσημο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του έχει εξελιχθεί πλέον ως το πιο σημαντικό σημείο συναντήσεως όλων των διάσημων.

Εκεί βλέπει κανείς τα ωραιότερα ρούχα, τα ακριβότερα

κοσμήματα να διασχίζουν το περίφημο Κόκκινο Χαλί, έχει τα ωραιότερα ξενοδοχεία που θυμίζουν παλάτια, τα καλύτερα εστιατόρια, τις ωραιότερες μπουτίκ ενώ οι μεγαλύτερες και ωραιότερες θαλαμηγοί συνωστίζονται στον Κόλπο των Καννών για το δεκαπενθήμερο του Φεστιβάλ

Οι τιμές των ξενοδοχείων και των εστιατορίων βρίσκονται στα ύψη και πρέπει κάποιος να αποκλείσει ότι θα βρεί ξενοδοχείο ή εστιατόριο της προκοπής αν δεν έχει κάνει κράτηση εδώ και πολύ καιρό.

Τα πάρτυ και οι βραδιές που γίνονται είναι ένα άλλο θέμα αφού κάθε μέρα γίνεται αγώνας δρόμου για να προλάβουν τις προσκλήσεις για τις διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται στη στεριά αλλά και στα αγκυροβολημένα σκάφη.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ, συμμετέχει και πάλι ο συμπατριώτης μας Γιώργος Λάνθιμος με την νέα ταινία του Kinds of Kindness (Ιστορίες Καλοσύνης) και πρωταγωνίστρια πάλι την Εμμα Στόουν, διεκδικώντας μαζί με ονόματα όπως ο Φράνσις Φόρντ Κόππολα, ο Ζάκ Ωντιαρ, η Κοραλί Φαρζάτ και άλλους σκηνοθέτες το πιο διάσημο βραβείο, τον Χρυσό Φοίνικα.

Είναι η απόλυτη διάκριση που απονέμεται στο κινηματογραφικό διαμάντι που θα επιλέξει η Κριτική επιτροπή.

Ο Χρυσός Φοίνικας δημιουργήθηκε στα εργαστήρια της Chopard και αντικατοπτρίζει τη μαγεία του κινηματογράφου με τον οποίο ο Οίκος επιδιώκει ένθερμα τη διαρκή ερωτική του σχέση.

Η Caroline Scheufele, Συν-Πρόεδρος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια ήθελε το πιο πολυπόθητο βραβείο της κινηματογραφικής βιομηχανίας να είναι πλήρως αντάξιο αυτού που αντιπροσωπεύει.

Η Caroline Scheufele σχεδιάζει τον Χρυσό Φοίνικα

Ο Χρυσός Φοίνικας είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από ηθικό χρυσό πιστοποιημένο Fairmined, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που το ξεχωρίζει από όλα τα άλλα κινηματογραφικά τρόπαια.

Το ακατέργαστο κρύσταλλο

Είναι επίσης μια λεπτή έκφραση της αποφασιστικής δέσμευσης της Chopard για βιώσιμη πολυτέλεια, στην οποία η τέχνη, η ηθική και η αισθητική είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.

Ενας Χρυσός Φοίνικας μεγεθυμένος από το δημιουργικό πνεύμα της Caroline Scheufele

Η ερωτική σχέση μεταξύ της Chopard και του κινηματογράφου ξεκίνησε το 1997, όταν η Caroline Scheufele συναντήθηκε με τον Pierre Viot, τότε Πρόεδρο του Φεστιβάλ των Καννών.

Της ζήτησε να επανασχεδιάσει τον Χρυσό Φοίνικα και της έβαλε το προηγούμενο μοντέλο μέσα στην τσάντα της. Εκείνη, επιστρέφοντας στην Γενεύη, αναδημιούργησε πλήρως τον όγκο του καθιστώντας τον ελαφρύτερο.

Η Caroline Scheufele με τον Χρυσό Φοίνικα 2024

Τα 19 μικροσκοπικά φύλλα του έγιναν πιο λεπτά και ραβδωτά και ο μίσχος του κατέληγε σε μια καρδιά, ένα από τα εμβληματικά σήματα της Chopard.

Εμπνευσμένος από την φύση με τη συνεχή κίνηση και τους κυματισμούς του, ο Χρυσός Φοίνικας πήρε νέα ζωή.

Μάλιστα ο Πρώτος Χρυσός Φοίνικας με την νέα του μορφή, είχε απονεμηθεί στον συμπατριώτη μας Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Εικοσιεπτά χρόνια αργότερα, το διάσημο κλαδί επανεκδόθηκε στην αρχική του μορφή και τοποθετήθηκε σε βάση από κρυστάλλινο βράχο με εγκλείσματα που το καθιστούν μοναδικό, σε σχήμα διαμαντιού με κοπή σμαραγδιού.

Ετοιμο να απονεμηθεί το βράδυ της τελετής απονομής των βραβείων, μπροστά στις κάμερες του κόσμου, στην πιο πολυσυζητημένη παγκόσμια οργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Απαιτούνται τουλάχιστον 70 ώρες εργασίας για τη δημιουργία του Χρυσού Φοίνικα στα εργαστήρια του Οίκου.

Ανατίθεται σε ένα μόνον κοσμηματοπώλη, ο οποίος εξασφαλίζει συνέπεια σε όλη αυτή τη διαδικασία που περιλαμβάνει έξι τεχνίτες.

Αυτή η προσπάθεια ξεκινά με 118 γραμμάρια πιστοποιημένου ηθικού χρυσού Fairmined, μια ετικέτα που εγγυάται ότι έχει εξορυχθεί σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα κοινωνικής και περιβαλλοντικής ηθικής.

Λιώσιμο του χρυσού σε καλούπιΓυάλισμα με φλόγα

Είναι μια διαδικασία από την προετοιμασία του καλουπιού με την τεχνική της ‘χύτευσης χαμένου κεριού’ μέχρι τη σύντηξη του μετάλλου σε κλίβανο 900 βαθμών στην καρδιά του χυτηρίου του κατασκευαστή και στα διάφορα στάδια κοπής, καθαρισμού, στίλβωσης και συναρμολόγησης: μια διαδοχή τεχνικών και λειτουργιών που περιλαμβάνουν απαράμιλλη δεξιότητα γεννούν τον Χρυσό Φοίνικα.

Ο Φοίνικας από κερί σε καλούπι από καουτσούκ

Ένα έργο τέχνης που είναι από μόνο του η πολυτιμότερη από τις υπάρχουσες διακρίσεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Milliyet: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν – Απογοητευμένος για τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί

Η Μονή Χώρας στην Κωνσταντινούπολη θύμα της ισλαμοποίησης του Ερντογάν

Ποιους είδαμε στα νησιά το Πάσχα, η τιμητική διάκριση στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και ένα φιλί από τη ζούγκλα

Keywords
Αναζητήσεις
o-polypothitos-chrysos-foinikas-tou-diethnous-kinimatografikou-festival-ton-kannon.htm
Τυχαία Θέματα
Χρυσός Φοίνικας, Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ, Καννών,chrysos foinikas, diethnous kinimatografikou festival, kannon