Nvidia: Ξεπέρασε για πρώτη φορά σε κεφαλαιοποίηση τα 2 τρισ. δολάρια

Η Nvidia ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη εταιρεία ημιαγωγών που ξεπερνά σε αποτίμηση τα 2 τρισ. δολάρια, ξεπενρώντας ένα νέο ορόσημο στην ανάδειξή της ως ο μεγαλύτερος ωφελούμενος από το ράλι που σχετίζεται με την Τεχνητή Νοημοσύνη, το οποίο υπήρξε καταλύτης για την αγορά το 2023.

Οι μετοχές της Nvidia ανέβηκαν έως και 4,9% νωρίτερα την Παρασκευή, με την χρηματιστηριακή

αξία της εταιρείας να ξεπερνά ενδοσυνεδριακά τα 2 τρισ. δολάρια. Ωστόσο, σταδιακά η άνοδός της περιορίστηκε, με αυτή την ώρα να κινείται στο +1,29% και την κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται στο 1,99 τρισ. δολάρια.

Η σημερινή της  Το κέρδος θα εδραιώσει τη θέση της Nvidia ως την τέταρτη πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, έχοντας ήδη μέσα στο 2024 καταγράψει ράλι περίπου 65%. Η κεφαλαιοποίησή της υπολείπεται μόνο από αυτές των εισηγμένων Microsoft Corp., της Apple Inc. καθώς και της κρατικής σαουδαραβικής πετρελαϊκής εταιρείας Saudi Aramco.

Ενδεικτικό της δυναμικής της μετοχής είναι πως ενώ η Apple και η Microsoft χρειάστηκαν πάνω από δύο χρόνια για να πάνε από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, η Nvidia βρίσκεται σε καλό δρόμο για να το πετύχει σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Η Nvidia κυριαρχεί στην αγορά τσιπ γραφικών που έχουν σχεδιαστεί για σύνθετες υπολογιστικές εργασίες που απαιτούνται για την τροφοδοσία εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης που οι εταιρείες σπεύδουν να αναπτύξουν.

Keywords
Αναζητήσεις
nvidia-xeperase-gia-proti-fora-se-kefalaiopoiisi-ta-2-tris-dolaria.htm
Τυχαία Θέματα