Morgan Stanley: Αύξηση κερδοφορίας στο τρίμηνο – Δυναμικό ξεκίνημα το 2024

Δυναμικά ξεκίνησε το 2024 για τη Morgan Stanley, καθώς εμφάνισε αποτελέσματα πολύ καλύτερα του αναμενομένου στο πρώτο τρίμηνο, ενώ είδε τις δραστηριότητές της στην επενδυτική τραπεζική να ανακάμπτουν.

Ειδικότερα, ο τραπεζικός κολοσσός της Wall Street υπό τον νέο CEO Τεντ Πικ, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 3,4 δισ. δολαρίων ή 2,02 δολαρίων ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σημαντικά αυξημένα από τα 3 δισ. ή 1,70 δολ. ανά μετοχή

ένα χρόνο νωρίτερα.

Ταυτόχρονα, ξεπέρασε κατά πολύ και τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, που αντί για αύξηση της κερδοφορίας της προέβλεπαν μικρή κάμψη στα 1,66 δολάρια ανά μετοχή.

Ομοίως, ο τζίρος της Morgan Stanley αυξήθηκε στα 15,14 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο από τα 14,5 δισ. πέρυσι, ενώ η αγορά περίμενε επίσης υποχώρηση στα 14,41 δισ.

Ο τίτλος της τράπεζας σημειώνει ισχυρά κέρδη άνω του 2,7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street.

Μετά από μία διετή ύφεση, η Morgan Stanley είδε την επενδυτική τραπεζική της να ανακάμπτει, καθώς οι αγορές μετοχικών κεφαλαίων έγιναν πιο ενεργές.

Παρόλο που τα έσοδα της τράπεζας από συμβουλευτικές υπηρεσίες μειώθηκαν σχεδόν κατά 28% το πρώτο τρίμηνο, η διαχείριση μετοχών εκτινάχθηκε κατά σχεδόν 113% στα 430 εκατ. δολάρια, με αποτέλεσμα ο τζίρος της επενδυτικής τραπεζικής της Morgan Stanley να είναι αυξημένος κατά 16% ετησίως.

Την ίδια στιγμή, τα έσοδα από δραστηριότητες διαχείρισης περιουσίας αυξήθηκαν στα 6,9 δισ. δολάρια από 6,6 δισ. με το συνολικό ύψος των assets που διαχειρίζεται η MS να φτάνει πλέον τα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης: 

ΒofA: Βουτιά 18% στα κέρδη τριμήνου – Έσοδα άνω των προσδοκιών στα $26 δισ.

Πωλείται η Saxo Bank της Δανίας;

UBS: Αντιμέτωπη με έως και $25 δισ. αύξηση κεφαλαιακών απαιτήσεων

Keywords
Αναζητήσεις
morgan-stanley-afxisi-kerdoforias-sto-trimino--dynamiko-xekinima-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα