Πέτσας: Δεν αποκλείονται σκληρότερα μέτρα για περιοχές στο «κόκκινο» – Καμία χαλάρωση στη διάρκεια των γιορτών

Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα και Λάρισα, όπως και η δυτική Αττική είναι οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο, και δεν αποκλείεται στις περιοχές αυτές να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα, ανακοίνωσε

σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ζήτησε να μην υπάρξει καμία χαλάρωση στη διάρκεια των γιορτών και τόνισε ότι οι επαφές πρέπει να περιοριστούν σε μία συγγενική ή φιλική οικογένεια.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία των τελευταίων ημέρων ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι υπάρχει μια αργή, αλλά σταθερή πορεία προς την επιθυμητή κατεύθυνση, γι’ αυτό και δεν θα υπάρξει κάποιο άλλο μέτρο σε εθνικό επίπεδο.

Ωστόσο, ανέφερε ότι σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν περιοχές όπου η κατάσταση είναι ανησυχητική. Γι’ αυτές τις περιοχές η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση των ειδικών, πρόσθεσε.

«Η επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένη την επικινδυνότητα της περιόδου που ακολουθεί, είναι επιτακτική ανάγκη σε εθνικό επίπεδο να μην υπάρχει στη διάρκεια των γιορτών καμία χαλάρωση».

Ο κ. Πέτσας ερωτηθείς σχετικά είπε ότι οι ανακοινώσεις για αυστηρότερα τοπικά lockdown είναι πιθανόν να γίνουν και μέσα στην ημέρα, όμως πρώτα η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των επιστημόνων.

Αναφορικά με τα λιγότερα εμβόλια που θα φτάσουν στην χώρα είπε ότι η Ελλάδα προμηθεύεται τις δόσεις όπως όλη η ΕΕ, αναλόγως του πληθυσμού της κάθε χώρας. «Παίρνει λιγότερα εμβόλια η Ευρώπη, παίρνει λιγότερα και η Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε ότι η Pfizer έχει μειώσει τις παραδόσεις και στις ΗΠΑ.

Στην συνέχεια, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα περιμένει 25 εκατ. εμβόλια μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί δεν αποκλείεται να γίνουν μέσα στην τελευταία εβδομάδα του έτους.

Διαβάστε ακόμη:

Έρχονται ανακοινώσεις για σκληρά τοπικά lockdown

Εμβολιασμός έναντι της Covid-19: Οι προτεραιότητες, η συναίνεση και η «κίτρινη κάρτα»

Keywords
Τυχαία Θέματα