La Stampa: Ελλάδα, η «μεγάλη θεραπευμένη»

17:43 1/4/2024 - Πηγή: Mononews

«Η Ελλάδα είναι πλέον η μεγάλη θεραπευμένη της Ευρώπης και όχι ο μεγάλος ασθενής, μια αλλαγή status που η κυβέρνηση ζητεί να της αναγνωριστεί», αναφέρει σε άρθρο της που αφορά τη χώρα μας, η ιταλική κεντροαριστερή εφημερίδα La Stampa.

«Βρετανοί, Αυστραλοί, Ισραηλινοί, Νοτιαφρικανοί, αγοράζουν σπίτι και έρχονται να ζήσουν στην Αθήνα», συμπληρώνει.

Καθώς πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, η εφημερίδα σημειώνει, μέσω απεσταλμένου

της στην Ελλάδα ότι «στον τουρισμό, ο στόχος της Ελλάδας είναι να γίνει ο “παράδεισος” των 12 μηνών του έτους, λόγω και του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής».

Σχολιάζοντας και την έκδοση της χρυσής βίζας,  η εφημερίδα αναφέρει ότι:

«Από τα νησιά μέχρι την Αθήνα, από την Πελοπόννησο μέχρι τον Βορρά, η ζήτηση δεν γνωρίζει όρια, εν αναμονή του θερινού κύματος. Η Πάρος είναι η νέα Μύκονος, η Σίφνος η νέα Πάρος, η Ρόδος η νέα Κρήτη κλπ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «Στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, δημιουργείται η “έξυπνη πόλη” του μέλλοντος, με νέα μαρίνα, ουρανοξύστη, καζίνο και ξενοδοχείο δώδεκα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων».

Μάλιστα επισημαίνει πως «Η περιοχή, αρέσει και σε πολλούς Άραβες».

Σχετικά με τις τιμές των ακινήτων, το άρθρο αναφέρει ότι έχουν αυξηθεί δραματικά  για τους Αθηναίους.

Επιπλέον, τονίζει ότι αυξημένες είναι οι τις τιμές των τροφίμων.

Παρομοιάζει τον τουρισμό ως «κότα με το χρυσό αυγό», επισημαίνοντας ότι είναι ένας τομέας που «μόνο πέρσι, γέμισε τα κρατικά ταμεία με 18 δισεκατομμύρια ευρώ, 3 περισσότερα από το 2022».

Η εφημερίδα του Τορίνο σημειώνει ότι «Ο καθηγητής Κώστας Λάβδας, που διδάσκει ευρωπαϊκή και συγκριτική πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σκιαγραφεί την εικόνα μίας χώρας σε ανάκαμψη, μετά από τις μεγάλες περιπέτειες που πέρασε, με φετινή, προβλεπόμενη ανάπτυξη του 2%».

Ο γνωστός οικονομολόγος, σύμφωνα με την εφημερίδα, δηλώνει ότι:

«Η Ελλάδα σταθεροποιεί την εικόνα της και αυτό είναι θετικό και για τους διεθνούς οίκους αξιολόγησης. Σε πολιτικό επίπεδο, η ηγεσία Μητσοτάκη είναι σταθερή, περισσότερο από τις προηγούμενες».

Ενόψει ευρωεκλογών, ο καθηγητής αναφέρει ότι «η ΝΔ είναι ισχυρή μέσα στο ΕΛΚ, η οποία, όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να είναι και η ισχυρότερη ευρωομάδα», ενώ εξηγεί ότι αυτό είναι κάτι που θα «επιτρέψει στα ελληνικά συμφέροντα να εισακουστούν περισσότερο».

Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής, το ποσοστό ανεργίας των νέων και η χαμηλή αγοραστική δύναμη των πολιτών, βρίσκονται ανάμεσα στα θέματα προς επίλυση, ενώ επισημαίνει ότι βελτιώθηκαν οι σχέσεις με την Τουρκία.

«Ο Μητσοτάκης αυξάνει τον κατώτατο μισθό στα 830 ευρώ, ενώ ανοίγει ιδιωτικά πανεπιστήμια, ελπίζοντας ότι οι ισχυρές συμμαχίες, κυρίως με τις ΗΠΑ και οι αυξήσεις στις τσέπες των συμπολιτών του θα εγγυηθούν την παραμονή τους στην εξουσία για πολύ καιρό ακόμη», αναφέρει στο άρθρο της η La Stanpa.

Διαβάστε επίσης: 

Golden Visa: Πώς επηρεάζουν την αγορά ακινήτων τα μέτρα και το “πλαφόν” στα στεγαστικά

Bloomberg: Με αλλαγές στην «Golden Visa» προσπαθεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τη στεγαστική κρίση

Κορκίδης: Τρίτο πλήγμα στην εφοδιαστική αλυσίδα το κλείσιμο του λιμανιού της Βαλτιμόρης

Keywords
Αναζητήσεις
la-stampa-ellada-i-megali-therapevmeni.htm
Τυχαία Θέματα
La Stampa, Ελλάδα,La Stampa, ellada