Kering (Gucci): Πώς η περιουσία του Pinault μειώθηκε σχεδόν 50% σε λιγότερο από τρία χρόνια

Ο δισεκατομμυριούχος κληρονόμος François-Henri Pinault που ηγείται της Kering SA, ιδιοκτήτριας της Gucci, είναι δυσαρεστημένος με την χρηματιστηριακή πορεία της εταιρείας πολυτελών ειδών, που έχει οδηγήσει στην μείωση κατά σχεδόν 50% της περιουσίας του πατέρα του, μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.

«Είστε απογοητευμένοι  – κι εγώ επίσης, είμαι ο πρώτος, να είστε σίγουροι γι’ αυτό», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kering, François-Henri Pinault,

στους μετόχους στη γενική συνέλευση της εταιρεία στο Παρίσι την Πέμπτη. «Είναι μια μόνιμη ανησυχία

Η οικογένεια Pinault κατέχει 42% του μετοχικού κεφαλαίου της Kering και 59% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του ιδρυτή Francois Pinault.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η περιουσία του μειώθηκε στα 29,4 δισεκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη από περίπου 59 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο του 2021.

Η μετοχή της Kering έχει υποχωρήσει 18% φέτος, έναντι ανόδου 6% και 20% που καταγράφουν οι μετοχές των ανταγωνιστριών ομίλων LVMH και Hermes, αντίστοιχα.

Ο FHP (François-Henri Pinault), όπως αποκαλούν οι συνάδελφοί του τον γιο του ιδρυτή, δήλωσε ότι οι ομάδες του είναι αποφασισμένες να κάνουν τα brands του ομίλου ειδών πολυτελείας πιο ελκυστικά, ιδιαίτερα την κορυφαία εταιρεία του, Gucci.

«Θα χρειαστεί λίγο χρόνο, αλλά θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο FHP, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Στα πρώτα του δημόσια σχόλια μετά την ανακοίνωση της Kering, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, για μείωση των κερδών του πρώτου εξαμήνου έως και 45%, ο Pinault δήλωσε ότι τα πρόσφατα αποτελέσματα απέχουν πολύ από τις φιλοδοξίες του ομίλου.

Τον François-Henri Pinault συνόδευσαν στην παρουσίαση την Πέμπτη οι δύο συν-διευθυντές του, οι οποίοι εξέφρασαν παρόμοιους προβληματισμούς.

Η Francesca Bellettini, υπεύθυνη ανάπτυξης των εμπορικών σημάτων στην Kering, δήλωσε ότι η Gucci ανανέωσε την συλλογή της με αργούς ρυθμούς μετά την πανδημία, ενώ ο Jean-Marc Duplaix, που επιβλέπει τα οικονομικά και τις λειτουργίες, δήλωσε ότι η πρόσφατη απόδοση της μετοχής δεν ήταν ικανοποιητική αλλά η εταιρεία εργάζεται με «αποφασιστικότητα» για να της δώσει ώθηση.

Η Gucci διόρισε τον Sabato De Sarno ως νέο καλλιτεχνικό διευθυντή στις αρχές του 2023, μετά την αποχώρηση του διάσημου πρώην σχεδιαστή Alessandro Michele λίγους μήνες νωρίτερα.

Η Kering αποκομίζει περισσότερα από τα δύο τρίτα της κερδοφορίας της από την Gucci. Διαθέτει επίσης στο χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων της, μεταξύ άλλων, τους οίκους Yves Saint Laurent, Balenciaga και Bottega Veneta.

Διαβάστε ακόμη:

Όμιλος Kering: Ο Gucci παρασύρει το κάστρο του -μια εξαίρεση

Φρανσουά Ανρί-Πινό: Ο CEO της Kering φαίνεται να έχει χαθεί στη μετάφραση

Kering (Gucci): Αναμένει σημαντική πτώση στα κέρδη εξαμήνου – Βουτιά 9% για τη μετοχή

Keywords
Αναζητήσεις
kering-gucci-anisychia-gia-tin-voutia-tis-metochis--h-periousia-tou-pinault-meiothike-schedon-50-se-ligotero-apo-tria-chronia.htm
Τυχαία Θέματα