JPMorgan: «Πακέτο» 34,5 εκατ. δολαρίων για τον Jamie Dimon έφεραν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της τράπεζας

Οι τράπεζες της Wall Street έχουν γίνει πιο γενναιόδωρες με τους υπαλλήλους τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν ξεχάσει κι εκείνους που κρατούν τα ηνία, επιβραβεύοντάς τους ανάλογα.

Τον χορό άνοιξε πρώτη η JPMorgan, το βράδυ της Πέμπτης, ανακοινώνοντας το πακέτο αποδοχών ύψους 34,5 εκατομμυρίων

δολαρίων που δόθηκε στο αφεντικό της, τον Jamie Dimon.

Το ποσό που έλαβε ο Dimon είναι το υψηλότερο που έχει δοθεί από την οικονομική κρίση και μετά.

Παράλληλα, η τράπεζα αύξησε το 2021 κατά 3,6 δισ. δολάρια, στα 38,5 δισ. δολάρια, τις αμοιβές όλου του προσωπικού της – αύξηση άνευ προηγουμένου από το 2009 και μετά.

Η αποζημίωση του αφεντικού της JPMorgan περιλαμβάνει βασικό μισθό 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων και 33 εκατομμύρια δολάρια σε μπόνους, συμπεριλαμβανομένων 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, με την τράπεζα να επιβραβεύει έτσι το γεγονός ότι, παρά τις προκλήσεις και τα προβλήματα που επέφερε η πανδημία της Covid-19, ως οργανισμός συνέχισε να εξυπηρετεί τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο, διασφαλίζοντας, παράλληλα, ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζομένους της και υλοποιώντας στρατηγικές πρωτοβουλίες.

Οι αποδοχές του 65χρονου τραπεζίτη αυξήθηκαν κατά 3 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το 2020 ή 9% σε διάστημα ενός έτους, όταν τα κέρδη της τράπεζας εκτινάχθηκαν κατά 66%, υπερβαίνοντας τα 48 δισεκατομμύρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα