HELMEPA: Πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων με εστίαση στη Θάλασσα

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση για τη Δια Βίου Μάθηση KNOWL ανακοινώνουν το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δεξιοτήτων με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση νέων που κατοικούν ή/και δραστηριοποιούνται στα Δωδεκάνησα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού  ανθρωπιστικής βοήθειας και οικονομικής ανάπτυξης The Hellenic Initiative.

Η

συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και η διεξαγωγή του θα γίνει διαδικτυακά στο διάστημα Μάρτιος-Απρίλιος 2024.

Κάθε ωφελούμενος/η του προγράμματος θα λάβει μία σειρά εξατομικευμένων και ομαδικών υπηρεσιών επαγγελματικής καθοδήγησης και ενδυνάμωσης, διάρκειας 25 ωρών.

Διαμόρφωση προσωπικού «οδικού χάρτη» που αφορά τους επαγγελματικούς του/της στόχους και δεξιότητεςΔημιουργία σύγχρονου βιογραφικού σημειώματος και παροχή συμβουλευτικής για τη σύνταξη συνοδευτικής επιστολής για αγγελίες εργασίαςΠροσομοίωση συνέντευξης και ανατροφοδότηση από έμπειρα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού, βάσει του επαγγελματικού στόχου και της θέσης που διεκδικεί ο/η κάθε ωφελούμενος/ηΚαθοδήγηση (Mentoring) από επαγγελματίες της Γαλάζιας Οικονομίας, ανάλογα με τον τομέα ενδιαφέροντος κάθε ωφελούμενου/ηςΚαλλιέργεια δεξιοτήτων (ήπιες, τεχνικές και ψηφιακές δεξιότητες)Εισηγήσεις σε θεματικές της Γαλάζιας Οικονομίας (ενδεικτικά): Παράκτιος και καταδυτικός τουρισμός, Γαλάζια Επιχειρηματικότητα, Κλίμα και Βιώσιμη ανάπτυξη, Επαγγελματικές ευκαιρίες στον κλάδο της Κρουαζιέρας-Μαρίνας, Σύγχρονη αλιεία, Καριέρα στα ΜΜΕ με εστίαση στη θάλασσα, κ.λπ.Ευκαιρίες δικτύωσης μέσω της σύνδεσης με επαγγελματίες του κλάδου, μέντορες και εταιρείες για τη μεταφορά τεχνογνωσίαςΤο πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους/νέες που ζουν ή/και δραστηριοποιούνται σε νησιά των Δωδεκανήσων. Προτεραιότητα θα δοθεί σε άτομα ηλικίας 18-25 ετών, και κατοίκους μικρών/ακριτικών νησιών όπως Κάρπαθος, Καστελόριζο, Κάσος, Σύμη. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Δείτε τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

Πήτερ Γ. Λιβανός: Τι συμβαίνει με τον ναυτιλιακό όμιλο GasLog

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στη Ναυτιλιακή Λέσχη – Της έθεσαν θέμα μη εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας

Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Έσοδα 189,4 εκατ. δολάρια και 16,53 δολάρια κέρδη ανά μετοχή

Keywords
Αναζητήσεις
helmepa-programma-enischysis-dexiotiton--me-estiasi-sti-thalassa.htm
Τυχαία Θέματα