H Amber Capital δείχνει εμπιστοσύνη στο management του ΟΤΕ

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρόεδρο του ΟΤΕ κ. Μιχάλη Τσαμάζ και την ομάδα διοίκησης δίνει το fund Amber Capital καθώς ο διευθύνων σύμβουλος τoυ fund , Giuseppe di Mino, επαίνεσε με επιστολή του τη διοίκηση του ΟΤΕ για  την αντιμετώπιση των «πολύ δύσκολων συνθηκών

της αγοράς» κατά την οκταετή ύφεση της χώρας.

Με δεδομένο ότι ο ΟΤΕ αποτελεί εταιρεία παράδειγμα, στην ίδια επιστολή, ο κ. di Mino τόνισε ότι η εταιρική διακυβέρνηση χρειάζεται αναμόρφωση θεωρώντας ότι οι μέτοχοι μειοψηφίας  θα εκπροσωπούνται καλύτερα από έναν ανεξάρτητο αντιπρόεδρο που δεν έχει σχέση με τον βασικό μέτοχο.  Γι αυτό και το hedge fund με έδρα το Λονδίνο αναφέρει ότι στη Γενική Συνέλευση του ΟΤΕ την Τετάρτη θα προτείνει στον Alberto Horcajo, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Telefónica Brasil, να αναλάβει ως ανεξάρτητος μη εκτελεστικός αναπληρωτής πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Το θέμα της εταιρικής διακυβέρνησης ανέδειξε  η Amber Capital με επιστολή στους Financial Times, στην οποία  προέτρεψε την Deutsche Telekom να στηρίξει τον υποψήφιο για αναπληρωτή πρόεδρο.   Η επιστολή πρότεινε ότι οι βελτιώσεις διακυβέρνησης στον ΟΤΕ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία, θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα για να το ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

Η Amber Capital κατέχει ποσοστό 2% στον ΟΤΕ. Το αμοιβαίο κεφάλαιο επικεντρώνεται σε επενδύσεις στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της νότιας Ευρώπης, ενώ κατέχει επίσης μερίδια σε μια κορυφαία ελληνική τράπεζα και σε δύο εισηγμένες κατασκευαστικές εταιρείες. Υπενθυμίζεται ότι στην περυσινή Ετήσια Γενική Συνέλευση, οι μέτοχοι μειοψηφίας υποστήριξαν συντριπτικά τον κ. Horcajo για θέση ως ανεξάρτητο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αλλά ανατράπηκαν από τον ελεγχόμενο μέτοχο Deutsche Telekom.

Η Deutsche Telekom, η οποία κατέχει το 45% των μετοχών της εταιρείας, έχει παρουσιάσει τον δικό της υποψήφιο για την ανάληψη καθηκόντων αναπληρωτή προέδρου, τον  Eelco Blok, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ολλανδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών KPN. Κανένα άλλο μέλος του συμβουλίου δεν πρόκειται να αντικατασταθεί.

The post H Amber Capital δείχνει εμπιστοσύνη στο management του ΟΤΕ appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα