Epsilon Net: Αύξηση τζίρου με όχημα τις εξαγορές – Πίεση στη μετοχή

Σημαντική αύξηση μεγεθών, κύκλου εργασιών και EBITDA κατέγραψε για ακόμα ένα έτος η Epsilon Net του Γιάννη Μίχου, δείχνοντας ότι συνεχίζει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά πληροφορικής και business software.

Ωστόσο παρά τα καλά αποτελέσματα η μετοχή δέχτηκε μεγάλη πίεση χθες

στο ταμπλό, καθώς έκλεισε 5,37%, γεγονός που συνδέεται ακόμα με το «λάθος» των stock options.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 93,231 εκατ. ευρώ έναντι 75,107 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 24,1%. Τα αναπροσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν στα  31,081 εκατ. ευρώ από 25,053 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η ρευστότητα του Ομίλου διατηρείται και το 2023 σε υψηλό επίπεδο (Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα 25,4 εκατ. ευρώ, αρνητικός καθαρός δανεισμός 6,85 εκατ. ευρώ). Τα υψηλά χρηματικά διαθέσιμα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη εκτέλεση των επόμενων στρατηγικών κινήσεων ανάπτυξης, ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι κατά το 2023 ενισχύθηκαν περαιτέρω τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου και ανήλθαν σε 60,77 εκατ. ευρώ.

Όπλο του ομίλου μέσα στο έτος παρέμειναν οι εξαγορές, καθώς και η σταδιακή επέκτασή του στο εξωτερικό, που το 2024 αναμένεται να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στα αποτελέσματα.

Επενδύσεις και εξαγορές

Ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της εταιρείας τα επόμενα χρόνια, όπως έχει πει και ο CEO Γιάννης Μίχος είναι οι εξαγορές, όχημα το οποίο «βρίσκεται στο DNA της εταιρείας».

Μέσα στο έτος, η Epsilon Net έχει προχωρήσει σε μια σειρά εξαγορών, χωρίς να ξοδεύει πολλά χρήματα, οι οποίες όμως αναμένεται να της δώσουν μεγάλη ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα έχει προχωρήσει στην εξαγορά του 60% της Scan έναντι 5 εκατ. ευρώ, ενώ τον Μάιο προχώρησε στην απόκτηση του 60% της Diginet έναντι 1,6 εκατ. ευρώ.

Επίσης έχει αποκτήσει το 80% της Ορόσημο Πληροφορική αντί 1,36 εκατ. ευρώ, της ΝΕΤΕΡΑ έναντι 700.000 ευρώ ενώ απέκτησε και το σύνολο των μετοχών της μειοψηφίας (35%) της Epsilon HR Α.Ε.

Ο όμιλος έχει κάνει άνοιγμα και στο hospitality καθώς μέσα στο 2023 έχει προχωρήσει στην απόκτηση του 60% της NETEPA έναντι 700.000 ευρώ.

Το σημαντικότερο deal για την Epsilon Net ήταν ότι μπήκε στο μετοχικό της κεφάλαιο η Εθνική Τράπεζα του Παύλου Μυλωνά, με ποσοστό 7,5%, με την προοπτική αυτό να ανέλθει στο 20% σε δύο – τρία χρόνια.

Αύξηση των πωλήσεων

Η αύξηση των πωλήσεων αναμένεται να συνεχισθεί την επόμενη διετία, και όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας θα στηριχθεί κυρίως στο all in one solution.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η αύξηση των πωλήσεων θα έρθει από την υποχρεωτική διασύνδεση POS με τα συστήματα τιμολόγησης και την αξιοποίηση των καινοτομικών λύσεων του Όμιλου (Soft POS, ψηφιακά ταμειακά συστήματα, υπηρεσίες Παρόχου) καθώς και την περαιτέρω προώθηση του συστήματος της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Επίσης σημαντικός παράγοντας θα είναι και η εξέλιξη του χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών σε συνεργασία με την

Εθνική Τράπεζα (όπως το Epsilon Pay) στους τομείς του Business Software, του eCommerce και του Fintech.

Παράλληλα ο όμιλος κοιτάει να αναπτυχθεί και στο εξωτερικό καθώς στόχος είναι να ενισχυθεί η παρουσία της εταιρείας σε Κύπρο και Ρουμανία, αλλά και να προωθηθεί η επέκταση και σε άλλες αγορές.

Διαβάστε επίσης:

Epsilon Net: Αύξηση 24% στον κύκλο εργασιών το 2023

Τι ζήτησε ο Παπαστεργίου από Τσαμάζ, Μπρουμίδη, Γεωργιόπουλο και Στάσση – mononewsTV

Άλμα 10% στις πωλήσεις συμβατικών οχημάτων στην Ευρώπη – Γιατί μειώνεται η ζήτηση για EV

Keywords
Αναζητήσεις
epsilon-net-afxisi-tzirou-me-ochima-tis-exagores.htm
Τυχαία Θέματα
Epsilon Net, Αύξηση,Epsilon Net, afxisi