Burberry: Η Κίνα ροκανίζει τις πωλήσεις του βρετανικού οίκου ειδών πολυτελείας

Η Burberry αναμένεται να ανακοινώσει πτώση των πωλήσεων για ένα ακόμη τρίμηνο, λόγω της χαμηλής ζήτησης από Κινέζους και Αμερικανούς καταναλωτές.

Ο βρετανικός οίκος ειδών πολυτελείας θα ανακοινώσει την Τετάρτη τα οικονομικά στοιχεία του δημοσιονομικού τέταρτου τριμήνου, το οποίο αναμένεται να είναι το χειρότερο της χρονιάς, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Οι πωλήσεις της Burberry
αναμένεται να σημειώσουν πτώση σε όλες τις περιοχές

Η μετοχή της Burberry βυθίστηκε τον Ιανουάριο μετά από προειδοποίηση για τα κέρδη της και η εταιρεία πρέπει να δείξει στους επενδυτές ότι σημειώνει πρόοδο στην στρατηγική αναβάθμισης του brand υπό τον νέο διευθυντή δημιουργικού, Daniel Lee. Ωστόσο, οι αναλυτές αμφιβάλλουν αν αυτό μπορεί να επιτευχθεί.

Η Deborah Aitken της Bloomberg Intelligence δήλωσε ότι υπάρχει «περιορισμένη πίστη» στην ικανότητα της εταιρείας ειδών πολυτελείας να αναζωογονήσει την επωνυμία της την επόμενη οικονομική χρήση. Ενώ, σύμφωνα με τον αναλυτή της Deutsche Bank, Adam Cochrane, η «δυσκολότερη αγορά ειδών πολυτελείας» και οι μεταβαλλόμενες τάσεις μπορεί να επιδεινώσουν περαιτέρω τις ήδη κατώτερες των προσδοκιών επιδόσεις της εταιρείας.

«Είναι δύσκολο να εντοπιστεί κάτι συγκεκριμένο που πήγε στραβά», γράφει ο Cochrane. Προσθέτοντας ότι η χρονική στιγμή μιας «μεγάλης, τολμηρής νέας Burberry υπό τον Daniel Lee» μπορεί να συνέπεσε με μια περίοδο «διακριτικής πολυτέλειας» – μια νέα εκδοχή του minimal style- και της αδυναμίας της «φιλόδοξης» πολυτέλειας – ένα brand που επιθυμεί μεγάλο τμήμα του κοινού αλλά δεν μπορεί να αποκτήσει για οικονομικούς λόγους -.

Η αδυναμία στην Κίνα συνεχίζει να επιβαρύνει την Burberry

Οι πωλήσεις στην Κίνα, που αποτελεί μία βασική αλλά δύσκολη αγορά για την Burberry, αναμένεται να μειωθούν κατά 17,5% το τρίμηνο, που είναι η μεγαλύτερη πτώση από οποιαδήποτε περιοχή.

Τα brands που βρίσκονται σε δημιουργική μετάβαση, όπως η Burberry, έχουν επηρεαστεί από την Κίνα καθώς οι χονδρεμπόροι αποφεύγουν τους νέους, μη δοκιμασμένους σχεδιαστές, δήλωσε η Aitken.

Η ίδια, πάντως, αναμένει ότι η δαπάνη των Κινέζων για είδη πολυτελείας θα ανακάμψει αργότερα φέτος.

Διαβάστε ακόμη:

Met Gala: Πόσα λεφτά σήκωσε το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό γκαλά

Lorenzo Bertelli: Ο κληρονόμος της Prada δηλώνει ανοιχτός σε ευκαιρίες συγχωνεύσεων και εξαγορών

Drunk Elephant: Η startup που έγινε κολοσσός, η «φρενίτιδα» των 10χρονων και η εξαγορά από τη Shiseido για $845 εκατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα