Aegean: Ενισχύει την παρουσία της στη Μέση Ανατολή από το 2026

Στο επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης της AEGEAN βρίσκεται η Μέση Ανατολή στην επόμενη περίοδο επέκτασης των δρομολογίων της που προετοιμάζει σήμερα.

Η εταιρεία είναι αποφασισμένη να εξυπηρετήσει αγορές εκτός Ε.Ε. και στο πλαίσιο αυτό στοχεύει στις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Ινδίας.

Η AEGEAN πραγματοποιεί πτήσεις από

και προς τη Σαουδική Αραβία ήδη από το 2015, αυξάνοντας συνεχώς τη δραστηριότητά της στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου και έχει μεταφέρει συνολικά 300 χιλιάδες επιβάτες.

Η εταιρεία επιχειρεί στο Ντουμπάι, την Τζέντα και το Ριάντ και φιλοδοξεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της μετά και την προσθήκη των 4 νέων ειδικά διαμορφωμένων αεροσκαφών από το 2026 και μετά.

Η AEGEAN ξεκίνησε τις πτήσεις της στο Dubai στις 11 Νοεμβρίου 2023 και κατά τη χειμερινή περίοδο επιχειρεί 6 φορές την εβδομάδα, ενώ την θερινή 4 φορές εβδομαδιαίως.

Γιατί δίνει έμφαση στο Dubai

Γνωστό ως μία από τις πιο προοδευτικές περιοχές στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, το Dubai έχει υποστεί μια τεράστια μεταμόρφωση.

Από ένα μικρό ψαροχώρι σε μια λαμπερή πόλη, το Dubai προσελκύει ένα εκατομμύριο επισκέπτες σε ετήσια βάση, προσφέροντας ένα όμορφο μείγμα σύγχρονου τρόπου ζωής και αρχαίας αραβικής αύρας. Η πόλη διαθέτει πλούσια κληρονομιά και πολιτιστικές αξίες και συχνά αποκαλείται το μαργαριτάρι της Μέσης Ανατολής.

Το 2023 επισκέφθηκαν το Dubai 17,15 εκατ. άτομα, με αύξηση +19% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2022.

Οι περισσότεροι επισκέπτες ήταν από:

• τη Δυτική Ευρώπη (19%),
• τη Nότια Ασία (18%)
• το GCC (Gulf Cooperation Council) (16%)
• τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη (13%)
• το MENA (Middle East & North Africa) (12%)

Το 2023 υπήρξε περίπου 19,43% αύξηση των διεθνών επισκεπτών στο Ντουμπάι σε σύγκριση με το 2022 (14,36 εκατομμύρια). Το σύνολο των διεθνών επισκεπτών τον Ιανουάριο του 2024 ανέρχεται σε 1,77 εκατομμύρια.

Μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για όλο και πιο μακριά

Παράλληλα με το βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης της AEGEAN που υπόσχεται ενίσχυση μεγεθών σε ετήσια βάση, η διοίκηση της εταιρείας, αναπτύσσει και το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που θα την πάει ακόμη πιο μακριά, σε προορισμούς και προοπτικές ανάπτυξης.

Η Aegean, από το 2026 ετοιμάζεται να εγκαινιάσει μια νέα σειρά μακρινών δρομολογίων πάνω από 4 ώρες, ανοίγοντας τα φτερά της για νέους απόμακρους προορισμούς.

Η εταιρεία μεγαλώνει βάζοντας στόχους να βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών της και αποκτώντας τη δυνατότητα να πετάει όλο και πιο μακριά.

Η απόφαση να αποκτήσει τέσσερα (4) αεροσκάφη μιας «ειδικά διαμορφωμένης», αναβαθμισμένης, έκδοσης των A321neo, με δυνατότητα πτήσεων μεγαλύτερης εμβέλειας, σηματοδοτεί τη νέα αυτή στρατηγική, που σήμερα εκκολάπτεται, καθώς αναμένεται να προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα, ποια είναι τα μακρινά δρομολόγια που θα προσθέσει στους προορισμούς της από το επόμενο έτος.

Συγκεκριμένα, η χρήση τους θα αφορά προορισμούς στην περιοχή του Κόλπου, που περιλαμβάνονται ήδη στο δίκτυο της (π.χ. Ριάντ, Τζέντα, Ντουμπάι), είτε αποτελούν πιθανές, νέες, προσθήκες στην περιοχή (π.χ. Μπαχρέιν, Ντόχα, Ομάν) αλλά και νέους δυνητικούς προορισμούς στην Κεντρική Αφρική (π.χ. Λάγος, Ναϊρόμπι, Αντίς Αμπέμπα) ή και στην Ασία με δυνατότητα κάλυψης προορισμών όπως το Δελχί και η Βομβάη, στην Ινδία ή το Αλμάτι στο Καζακστάν.

Αυτοί οι προορισμοί εκτός Ε.Ε., με χρόνους πτήσεων μεταξύ 4 έως 7,5 ώρες εξυπηρετούνται από ευρωπαϊκές μητροπόλεις από αερομεταφορείς που χρησιμοποιούν συνήθως αεροσκάφη με καμπίνες που διασφαλίζουν μεγαλύτερη άνεση και μικρότερη πυκνότητα θέσεων σε σχέση με την «τυπική» διαμόρφωση καμπίνας (για τους ίδιους αερομεταφορείς) για εντός Ευρώπης πτήσεις μικρότερης διάρκειας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Bezos, ο Zuckerberg και οι άλλοι: Ποια στελέχη των Magnificent Seven ρευστοποιούν και γεμίζουν τις τσέπες τους

Αντώνης Ξυλάς – Ιφιγένεια Πρωτονοταρίου: Φωτογραφίες από τον λαμπερό γάμο της χρονιάς

Ρόης Πογιατζής: Ο μποξέρ που έγινε εκατομμυριούχος και τώρα… «πυγμαχεί» για το superyacht Star
Keywords
Αναζητήσεις
aegean-enischyei-tin-parousia-tis-sti-mesi-anatoli-apo-to-2026.htm
Τυχαία Θέματα