Την παραπομπή του Τραμπ από τους Δημοκρατικούς, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. «Θα έπρεπε να ντρέπονται» η πρώτη αντίδραση από τον Λευκό Οίκο

Την απόφαση των Δημοκρατικών να προχωρήσουν στην παραπομπή του Προέδρου Τραμπ ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Λευκού Οίκου.

«Δυστυχώς, αλλά με αυτοπεποίθηση και ταπεινότητα σήμερα ζητώ από τους εκπροσώπους μας να προχωρήσουν με τη διαδικασία των άρθρων αποπομπής» είπε. «Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αναλάβουμε δράση» συνέχισε η Πελόζι. «Αν επιτρέψουμε

στον πρόεδρο να βρίσκεται υπεράνω του νόμου, το κάνουμε θέτοντας σε κίνδυνο τη δημοκρατία μας» ανέφερε στο διάγγελμά της η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.

BREAKING: House Speaker Nancy Pelosi asks Congress to proceed with articles of impeachment, saying President Trump’s actions leave no choice https://t.co/CiRrCC3fkP pic.twitter.com/IFkQXdSFPN

CNN (@CNN) December 5, 2019

 «Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να ντρέπονται» ήταν η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου

«Οι αργόσχολοι Δημοκρατικοί είχαν μια ιστορικά αρνητική ημέρα χθες στη Βουλή. Δεν υπάρχει υπόθεση αποπομπής και καταστρέφουν την χώρα μας. Αλλά τίποτα δεν τους ενδιαφέρει, έχουν τρελαθεί. Γι’ αυτό λέω, αν θέλετε να με αποπέμψετε, κάντε το τώρα, γρήγορα, ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία και ώστε η χώρα μας να επιστρέψει στην κανονικότητα» είπε σε tweet του πριν την ανακοίνωση της Πελόζι.

The Do Nothing Democrats had a historically bad day yesterday in the House. They have no Impeachment case and are demeaning our Country. But nothing matters to them, they have gone crazy. Therefore I say, if you are going to impeach me, do it now, fast, so we can have a fair….

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 5, 2019

 «Θα έχουμε τον Σιφ, τον Μπάιντεν, την Πελόζι και πολλούς άλλους να καταθέσουν και θα αποκαλύψουμε για πρώτη φορά, πόσο διεφθαρμένο είναι το σύστημά μας. Εκλέχτηκα για να «καθαρίσω τον βούρκο» και αυτό είναι που κάνω» σχολίασε στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα έπρεπε να ντρέπονται οι Δημοκρατικοί και η Νάνσι Πελόζι. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να ηγηθεί της χώρας – με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της οικονομίας, περισσότερες δουλειές και πιο ισχυρές ένοπλες δυνάμεις – για να ονοματίσουμε μόνο μερικά από τα σημαντικά του επιτεύγματα. Αναμένουμε μια δίκαιη λύση στη Γερουσία» ήταν η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου, δια στόματος της εκπροσώπου Τύπου της Στεφανί Γκρίσχαμ.

Πελόζι: Στην Αμερική κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου

«Στην Αμερική, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» πρόσθεσε εμφατικά η Πελόζι. Το διάγγελμα της έρχεται μετά και την γνωμοδότηση τριών συνταγματολόγων που απευθυνόμενοι στους Αμερικανούς βουλευτές διατύπωσαν την άποψη πως ο Ντόναλντ Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία πιέζοντας την Ουκρανία να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν, από την οποία θα είχε πολιτικό όφελος.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ABC, η Νάνσι Πελόζι ρώτησε τους Δημοκρατικούς αν υπάρχει κάποιος που να ενίσταται στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες της αποπομπής, με την απόφαση υπέρ να είναι ομόφωνη. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των Δημοκρατικών Στένι Χόγιερ δήλωσε από την πλευρά του: «Δεν βιαστήκαμε. Έχουμε πολλές πληροφορίες που εκτείνονται πίσω σε διάστημα μεγαλύτερο των δυόμισι ετών και από διαφορετικές πηγές, ανάμεσά τους και η έκθεση Μουέλερ».

The post Την παραπομπή του Τραμπ από τους Δημοκρατικούς, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. «Θα έπρεπε να ντρέπονται» η πρώτη αντίδραση από τον Λευκό Οίκο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραμπ, Δημοκρατικούς, Πρόεδρος, Βουλής, Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, Λευκό Οίκο,trab, dimokratikous, proedros, voulis, antiprosopon nansi pelozi, lefko oiko