Την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βλέπει η αστυνομία πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ταυτοποιήθηκε το όπλο. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ για το δολοφονικό χτύπημα: «Ήθελαν αίμα. Ήθελαν νεκρούς»

Η ένοπλη ομάδα «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ταυτοποιήθηκε το όπλο.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ανακοινώνεται ότι, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ

είναι το ίδιο όπλο (τύπου πολεμικού τυφεκίου διαμετρήματος 7,62 mm Kalashnikov) το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις παρακάτω ένοπλες επιθέσεις:

την 25-05-2014 κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ,την 31-07-2016 κατά των γραφείων της Πρεσβείας του Μεξικού καιτην 10-01-2017 σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ». Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Οι έρευνες συνεχίζονται».

Νεκρό αστυνομικό ήθελαν οι τρομοκράτες στα Εξάρχεια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής.

Αίμα αστυνομικών φαίνεται πως ήθελε ο ένοπλος δράστης που πυροβόλησε εναντίον του σκοπού της διμοιρίας των ΜΑΤ, στην συμβολή των οδών Διδότου και Χαριλάου Τρικούπη και όχι προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, προς τα οποία δεν υπήρχε οπτική κατά κανέναν τρόπο από το σημείο βολής.

Για το περιστατικό μάλιστα, προχώρησε σε δήλωση και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, τονίζοντας πως «γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω. Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν τον δρόμο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Οι πυροβολισμοί έπεσαν από την συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά όπου εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες, και η προέκταση της οδού Μεταξά είναι η Διδότου όπου βρισκόταν ο σκοπός και σώθηκε ως εκ θαύματος.

Οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής ότι επίκειται χτύπημα με στόχο ένστολο επιβεβαιώθηκαν και πλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι τρομοκράτες να επαναλάβουν κάποια επίθεση τους επόμενους μήνες για να πετύχουν το σκοπό τους, που είναι να ρίξουν νεκρό αστυνομικό. Τον περασμένο Ιανουάριο ένοπλος είχε ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς και σε εκείνη την περίπτωση να υπάρχει θύμα για λίγα εκατοστά.

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ είχε μαζί του ένα ακόμα άτομο για κάλυψη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και ήταν μαυροντυμένος.

Η μαρτυρία του αστυνομικού-σκοπού αποτέλεσε και τον αποκλειστικό στόχο του δράστη της ένοπλης επίθεσης. Αποδεικνύει ότι η επίθεση ήταν δολοφονική, κάτι που υποστηρίζουν και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι τονίζουν: «Ήθελαν αίμα. Ήθελαν νεκρούς».
«Τον είδα να έρχεται με προτεταμένο το όπλο. Φορούσε μαύρα ρούχα και κουκούλα. Ήταν ψηλός περίπου 1.85 ύψος. Μέχρι να καταλάβω τι συνέβαινε άκουσα τους πυροβολισμούς και έπεσα κάτω στο πεζοδρόμιο για να προφυλαχθώ. Όταν σηκώθηκα είδα το σκάψιμο της βολίδας πάνω στην κολώνα που στεκόμουν στο ύψος του κεφαλιού μου. Σώθηκα από θαύμα», ανέφερε ο αστυνομικός σκοπός στον «Ελεύθερο Τύπο».
Οι αστυνομικοί που φυλάνε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχαν πάρει σχετικά πρόσφατα οδηγίες, όπως συμβαίνει συχνά, για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας, κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να τους προστατεύσει από βολές όπλων από απόσταση.
Μετά τους πυροβολισμούς, ο δράστης τράπηκε σε φυγή επιστρέφοντας στη μοτοσυκλέτα που τον περίμενε. Ως οδός διαφυγής επιλέχτηκε η Βαλτετσίου.

Το άρθρο Την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βλέπει η αστυνομία πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ταυτοποιήθηκε το όπλο. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ για το δολοφονικό χτύπημα: «Ήθελαν αίμα. Ήθελαν νεκρούς» δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα