Συναγερμός στο Δίστρατο Κόνιτσας. Σχεδόν οι μισοί κάτοικοι νοσούν από κορονοϊό. «Η μόλυνση ήρθε από κάποιον επισκέπτη» λέει ο πρόεδρος της κοινότητας

Συναγερμός έχει σημάνει στο χωριό Δίστρατο Κόνιτσας του νομού Ιωαννίνων, καθώς σχεδόν οι μισοί κάτοικοί του νοσούν από κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπισθεί ήδη σαράντα κρούσματα στη συγκεκριμένη κοινότητα και υπάρχουν ανησυχίες για την περαιτέρω διασπορά του ιού. Κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έσπευσαν στο Δίστρατο.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας

Πολλοί κάτοικοι φέρονται να αγνοούσαν

τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της επιδημίας, με αποτέλεσμα να προκύψει αυτή η «έκρηξη» κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, τα καταστήματα λέγεται πως ήταν ανοιχτά, οι εκκλησίες πραγματοποιούσαν κανονικά τις λειτουργίες ενώ φέρεται να έγινε ακόμη και αποκριάτικο γλέντι με φωτιές στο γήπεδο της περιοχής, όπου μετέβησαν και κάτοικοι των γύρω περιοχών.

Μεταξύ των νοσούντων είναι ο πρόεδρος της κοινότητας, ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως ο νέος κορονοϊός έφθασε στο χωριό από κάποιον επισκέπτη.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Κόνιτσα. Εκεί όπου σμίγουν τα ποτάμια και τα γεφύρια. Δείτε από ψηλά το σπίτι που μεγάλωσε η μάνα του Αλή Πασά και το ξωκκλήσι με την καθηλωτική θέα στα 2.500 μέτρα

The post Συναγερμός στο Δίστρατο Κόνιτσας. Σχεδόν οι μισοί κάτοικοι νοσούν από κορονοϊό. «Η μόλυνση ήρθε από κάποιον επισκέπτη» λέει ο πρόεδρος της κοινότητας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα