Στους 235 έφτασαν οι νεκροί στο βόρειο Σινά. Ένοπλοι ενεργοποίησαν εκρηκτικά και πυροβόλησαν κατά του πλήθους στο τέμενος Αλ Ράουντα της Αιγύπτου. Εκείνη την ώρα οι πιστοί έκαναν την προσευχή της Παρασκευής (βίντεο)

new247:Λουτρό αίματος στο βόρειο Σινά. Διπλή επίθεση με βόμβα και όπλα – Τουλάχιστον 120 οι τραυματίες – Αυξάνεται διαρκώς ο απολογισμός. Το δίκτυο Al Arabiya καθώς και τοπικές πηγές ανέφεραν ότι κάποιοι από τους πιστούς ήταν οπαδοί της μυστικής αίρεσης σούφι, τους οποίους οι σκληροπυρηνικοί σουνίτες, όπως εκείνοι του ISIS, θεωρούν αποστάτες.Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι σε τέμενος στο βόρειο Σινά, με πολλά θύματα,
ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το «Reuters» και το «Al Jazeera» υπήρξε και ένοπλη επίθεση, καθώς αμέσως μετά την έκρηξη τέσσερις – πέντε ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους προσκυνητών.

Σύμφωνα με το «Al Arabiya» άγνωστοι πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο βόρεια Σινά, στο τέμενος Αλ Ράουντα, στο κέντρο της πόλης Μπιρ αλ Άμπντ, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Αλ Αρίς, στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής. Εκείνη την ώρα οι πιστοί έκαναν την παραδοσιακή προσευχή της Παρασκευής. Η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι οι ένοπλοι επέβαιναν σε τέσσερα οχήματα 4Χ4.

Οι ένοπλοι ενεργοποίησαν τα εκρηκτικά και στη συνέχεια γάζωσαν το πλήθος

Για την ώρα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό των θυμάτων. Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 200 νεκροί και 120 τραυματίες, όπως αναφέρει το MENA επικαλούμενο αξιωματούχο.
Πηγές αναφέρουν επίσης ότι οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ και κατά των ασθενοφόρων που βρέθηκαν στο τέμενος για να μεταφέρουν τους δεκάδες τραυματίες.

Η δημόσια αιγυπτιακή τηλεόραση κάνει λόγο για 235 νεκρούς και 125 τραυματίες.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Κλίνουν όμως προς τον ISIS, καθώς στο τέμενος βρίσκονταν και οπαδοί της μυστικής αίρεσης σούφι, τους οποίους οι σκληροπυρηνικοί σουνίτες, όπως εκείνοι του ISIS, θεωρούν αποστάτες.
Το παρακλάδι του «Ισλαμικού Κράτους» στο Σινά, το επονομαζόμενο Wilayat Sinai στελεχώνεται κυρίως από μαχητές της ντόπιας οργάνωσης ανταρτών, Ansar Beit al-Maqdis, η οποία ορκίστηκε πίστη και αφοσίωση στο ISIS μετά την αποστολή εκπροσώπων της στη Συρία το 2014.

Αμέσως μετά την επίθεση οι αρχές έκλεισαν το πέρασμα της Ράφα στα σύνορα με τη Γάζα, που είχε πρόσφατα ανοίξει.
Η κυβέρνηση της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο πένθος.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στον λογαριασμό Twitter, δήλωσε «συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στο Σινά που προκάλεσαν οι αμετανόητοι τρομοκράτες. Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλάι του αιγυπτιακού λαού».

Διαβάστε επίσης:Υπέρ μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία ο Τσίπρας: Η συνομιλία με Σουλτς

Το άρθρο Στους 235 έφτασαν οι νεκροί στο βόρειο Σινά. Ένοπλοι ενεργοποίησαν εκρηκτικά και πυροβόλησαν κατά του πλήθους στο τέμενος Αλ Ράουντα της Αιγύπτου. Εκείνη την ώρα οι πιστοί έκαναν την προσευχή της Παρασκευής (βίντεο) δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα