Στο έλεος της καταιγίδας η χώρα. Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας. Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας όπως την κατέγραψε με time lapse το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Αγριεύει ο καιρός στην Αττική, με τις βροχές και τις σφοδρές καταιγίδες να πλημμυρίζουν δρόμους σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Μετ’ εμποδίων η κίνηση στις μεγάλες αρτηρίες, κλειστή η Πειραιώς από το ύψος της Χαμοστέρνας, ως την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύμα. Έντονη βροχόπτωση και στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς από

το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Ομόνοια και από το ύψος οδού Πέτρου Ράλλη, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Μέχρι αυτή την ώρα η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από ισόγεια και υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων, κυρίως από το κέντρο της πόλης, την Καισαριανή και τον Βύρωνα, ενώ ελάχιστες κλήσεις έχει δεχτεί από Νέα Ιωνία και Ντράφι.

Στην Αττική, 11 συνεργεία της Πυροσβεστικής βρίσκονται έξω και αντιμετωπίζουν τα περιστατικά στα οποία καλούνται.

Ανάλογα προβλήματα με την κακοκαιρία εντοπίζονται όμως και στην επαρχία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Λευκάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή Βασιλική, απ’ όπου η Πυροσβεστική έχει δεχτεί τουλάχιστον 10 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Η πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά

«Σε ύφεση βρίσκεται η κακοκαιρία» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο μας και διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά. Η κακοκαιρίαεπηρέασε ως το απόγευμα της Κυριακής όλο το λεκανοπέδιο, με πολύ μεγάλα ύψη βροχής. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχή σημειώθηκαν στα Δυτικά, τα βόρεια, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας. Όπως σημείωσε ο όγκος του νερού που έπεσε στην Αθήνα ήταν δύο με τρεις φορές μεγαλύτερος από ό, τι συνηθίζεται για ολόκληρο το μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, έντονη βροχόπτωση είχαμε και στη Βόρεια Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Καστοριά και την Φλώρινα. Ωστόσο ο μετεωρολόγος προβλέπει ύφεση στις περιοχές όπου σημειώθηκαν οι καταιγίδες.

Απίστευτο timelapse

Εκλπηκτικές εικόνες περιλαμβάνονται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το meteo.gr, έχοντας καταγράψει τη χθεσινή καταιγίδα στην Αθήνα, η οποία συνοδεύτηκε από αστραπές και βροντές κάνοντας τη νύχτα – μέρα στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου.

The post Στο έλεος της καταιγίδας η χώρα. Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Αθήνας. Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας όπως την κατέγραψε με time lapse το Εθνικό Αστεροσκοπείο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα