Σε προληπτική καραντίνα το Κρανίδι, ύστερα από 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Στους 120 οι νεκροί στη χώρα

Προληπτικά μέτρα για τον δήμο Κρανιδίου και τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς στη δομή διαπιστώθηκαν 150 κρούσματα κορονοϊού.

Όπως είπε, στεγανοποιείται η δομή μεταναστών, ενώ θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί για 14 ημέρες.

«Ολοκληρώσαμε μια σειρά συσκέψεων. Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας, μας δημιούργησαν την ανάγκη ενός συναγερμου. Ειχαμε 150 (148 φιλοξενούμενους, 1 εργαζόμενο και 1 στέλεχος της δομής) θετικά κρούσματα κορονοϊού σε σύνολο
497 δειγμάτων. Και οι 150 είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Επομένως δεν υπάρχει λόγος πανικού. Από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε θέσει σε καραντίνα τη δομή, ώστε να μην έχουμε διασπορά στην κοινότητα. Όλα είναι υπό έλεγχο αυτή της στιγμή. Θα παρθούν προληπτικά μέτρα για την περιοχή.

Θα υπάρξει περιορισμός της μετακίνησης των πολιτών, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, στην περιοχή. Να μη βγουν στο δρόμο για τις επόμενες 14 μέρες. Η δομή στεγανοποιείται. Δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει κανείς.

Ο δήμος της περιοχής μπαίνει σε απαγόρευση κυκλοφορίας 8 το βράδυ με 8 το πρωί για τις επόμενες 14 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και των παζαριών. Ενισχύεται το κέντρο υγείας του Κρανιδίου με 6 γιατρούς και 4 νοσηλευτές«, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του κ. Χαρδαλιά με τον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο και τον Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτη Νικά.

Στους 120 οι νεκροί -Κατέληξε γυναίκα 101 ετών

Πρόκειται για το τρίτο θύμα κορονοϊού στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες. Το τελευταίο θύμα είναι μια γυναίκα 101 ετών η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία. Οι γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα, αρρυθμία, κολπική μαρμαρυγή και άνοια.

Νωρίτερα σοκ είχε προκαλέσει η είδηση του θανάτου από κορονοϊό 35χρονου άνδρα στο νοσοκομείο Αγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος, μάλιστα, δεν είχε υποκείμενο νόσημα. Ο θάνατός του προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στο νοσηλευτικό και στο ιατρικό προσωπικό. «Ηταν ένας νέος άνθρωπος ο οποίος είχε πολύ υψηλό πυρετό και χάθηκε τόσο γρήγορα. Ηταν μια ραγδαία εξέλιξη η οποία στεναχώρησε τους πάντες», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος», Στέφανος Χατζηλιάδης.

Το πρωί είχε γίνει γνωστός ο θάνατος από κορονοϊό 75χρονου άνδρα στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 75χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού από τις 27 Μαρτίου με υποκείμενο νόσημα κολπική μαρμαρυγή, κατέληξε τα ξημερώματα.

The post Σε προληπτική καραντίνα το Κρανίδι, ύστερα από 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Στους 120 οι νεκροί στη χώρα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα