Πέθανε η «βασίλισσα» των ταινιών τρόμου Μπάρμπαρα Σέλλεϋ. Πρωταγωνίστησε στις δημοφιλέστερες ταινίες της θρυλικής εταιρείας παραγωγής Hammer Horror Films

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών η βασίλισσα των ταινιών τρόμου Μπάρμπαρα Σέλλεϋ. Κατέληξε στο νοσοκομείο, λίγες ημέρες αφότου ανάρρωσε από κορωνοϊό τον οποίον κόλλησε κατά την διάρκεια της νοσηλείας της.Η βρετανίδα ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε πολλά δημοφιλή θρίλερ που άφησαν εποχή, μεταξύ των οποίων και τα «Δράκουλας», ο Άρχοντας του Σκότους» και «Η πόλη των καταραμένων» αλλά και στον τηλεπτικό «Doctor Who».

Το αστέρι της έλαμψε κατά την διάρκεια των δεκαετιών του ’50 και του ’60 μιας και ήταν η βασική πρωταγωνίστρια της «Hammer Horror Films», της διάσημης κινηματογραφικής

εταιρείας παραγωγής, με έδρα το Λονδίνο, που έγραψε ιστορία στις ταινίες τρόμου δημιουργώντας κλασικούς χαρακτήρες όπως ο Κόμης Δράκουλας, ο Βαρόνος Βίκτωρ Φρανκεστάιν κ.α.

Είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου όπως ο Κρίστοφερ Λι και ο Πίτερ Κάσινγκ με τους οποίους διατήρησε και στο μέλλον εξαιρετικές σχέσεις.

Εκτός από την μεγάλη οθόνη, έπαιξε παράλληλα και στην τηλεόραση συμμετέχοντας σε δημοφιλείς σειρές με κορυφαία βεβαίως το «Doctor Who» αλλά και τα «The Avengers», «Ο Άγιος», «EastEnders» κ.α ενώ έπαξε και στο θέατρο.

Όσοι την γνώρισαν από κοντά ή συνεργάστηκαν μαζί της κάνουν λόγο για μια λαμπερή γυναίκα η οποία μπορούσε, με μεγάλη ευκολία, να μεταμορφωθεί σε ένα διαβολικό πλάσμα. Αυτό ήταν, εξάλλου, και το βασικό συσταστικό του ταλέντου της.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: dailymail

Διαβάστε ακόμα: Ο Βρετανός λόρδος Haw-Haw, που έγινε Ναζί, συνεργάστηκε με τον Γκέμπελς και προσπαθούσε να πείσει τους άγγλους αιχμαλώτους να γίνουν Ες-Ες

The post Πέθανε η «βασίλισσα» των ταινιών τρόμου Μπάρμπαρα Σέλλεϋ. Πρωταγωνίστησε στις δημοφιλέστερες ταινίες της θρυλικής εταιρείας παραγωγής Hammer Horror Films appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα