Πέθανε η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη. Συμμετείχε σε 78 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Στη τηλεόραση έμεινε γνωστή ως η Αλίκη της σειράς «Μεθοριακός Σταθμός»

Πένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο από την είδηση του θανάτου της ηθοποιού Άννυς Πασπάτη.

Η Άννυ Πασπάτη έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη και η κηδεία της έγινε την Παρασκευή στο Κοιμητήριο Ζωγράφου. Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση στο facebook.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Ο δημόσιος καβγάς Μινωτή – Πλωρίτη για το Εθνικό Θέατρο. Κατηγορίες για ιδιοτέλεια,

ναρκισσισμό, αυταρέσκεια και αργόμισθους. Για «ψεύτες και άτιμους» μίλησε ο Μινωτής, για μισαλλοδοξία ο Πλωρίτης 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1966.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1963 στην ταινία «Αγάπησα και πόνεσα» ενώ συνέχισε με κινηματογραφικές συμμετοχές στις ταινίες «Ένα αστείο κορίτσι», «Εν ονόματι του νόμου» κ.α.

Ο χώρος, ωστόσο, στον οποίο έδρασε καλλιτεχνικά, κατά κύριο λόγο ήταν το θέατρο το οποίο υπηρέτησε πιστά επί δεκαετίες ολόκληρες δοκιμάζοντας τον εαυτό της σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, από αρχαία τραγωδία μέχρι σύγχρονη κωμωδία.

Μακροχρόνια και στενή υπήρξε η συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο λαμβάνοντας μέρος, από το 1965 έως το 1994, σε 78 παραστάσεις.

Σημαντική ήταν η εμπειρία που ανέπτυξε πάνω στο απαιτητικό είδος της αρχαίας τραγωδίας ξεκινώντας ως μέλος του χορού και συνεχίζοντας με την ερμηνεία βασικών ρόλων του αρχαίου δράματος όπως αυτοί της Ιφιγένειας, της Ελένης, της Θεράπαινας κ.α.  Παράλληλα, έπαιξε σε έργα κλασικών αλλά και σύγχρονων θεατρικών συγγραφέων, Ελλήνων και ξένων, σε δράματα αλλά και κωμωδίες ανάμεσα στα οποία και τα «Ταρτούφος», «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», «Δωδέκατη νύχτα», «Δον Κιχώτης», «Μάκμπεθ», «Τρεις αδελφές», «Χορεύοντας στη Λουνάσα».

Η Άννυ Πασπάτη εργάστηκε και την τηλεόραση. Η πρώτη επαφή με τον κόσμο της τηλεόρασης θα έρθει το 1973 με την συμμετοχή της στην σειρά του Νίκου Κουτελιδάκη «Ανήσυχα Νιάτα» στην οποία πρωταγωνιστούσαν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί μεταξύ των οποίων οι Λυκούργος Καλλέργης, Ελένη Ερήμου, Δάνης Κατρανίδης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ‘Αννα Αδριανού κ.α.

Ο «Μεθοριακός Σταθμός»  προβλήθηκε το 1974 και σύντομα έγινε η πιο δημοφιλής σειρά στην τηλεόραση. Η Άννυ Πασπάτη, υποδύθηκε την Αλίκη, τη σύζυγο του πρωταγωνιστή Αλέξη.

Η Άννυ Πασπάτη έγινε γνωστή στο πανελλήνιο, και φωτογραφήθηκε για πολλά εξώφυλλα των περιοδικών της εποχής.

Φιλμογραφία

Αδέξιος εραστής 1984

Χωρίς μάρτυρες 1983

Γιάννης και Μαρία 1982

Ο τελευταίος διάλογος 1982

Ανατολική περιφέρεια 1979

Ένα αστείο κορίτσι 1970

Ο Νταβέλης 1969

Αφροδίτη 1968

Χάιδω    1967

Σκλάβοι της μοίρας 1966

Με πόνο και με δάκρυα 1965

Αμφιβολίες 1964

Σχολή για σωφερίνες (Ο Βέγγος σωφεράντζα) 1964

Απαγορευμένη αγάπη (σειρά) 1998-2006

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Γιατί ο Γιώργος Κωνσταντίνου, όταν είδε για πρώτη φορά τον εαυτό του στον κινηματογράφο, σηκώθηκε να φύγει. Απορρίφθηκε από το Εθνικό Θέατρο ως «εντελώς ατάλαντος». Η σχέση του με την Έλενα Ναθαναήλ 

The post Πέθανε η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη. Συμμετείχε σε 78 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Στη τηλεόραση έμεινε γνωστή ως η Αλίκη της σειράς «Μεθοριακός Σταθμός» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Άννυ Πασπάτη, Συμμετείχε, Εθνικού Θεάτρου, Αλίκη, Μεθοριακός Σταθμός,pethane, anny paspati, symmeteiche, ethnikou theatrou, aliki, methoriakos stathmos