Πέντε δικαστές στο πλευρό της Ελένης Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στο σκάνδαλο Novartis. Τζανακόπουλος: Όλα θα κριθούν από την προανακριτική. Σαμαράς: Θα πάω τους συκοφάντες μέχρι τέλους. Ευ. Βενιζέλος: λαθρεμπόριο λάσπης

Πέντε μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εκ των οποίων ο ένας είναι μέλος της μειοψηφίας της ΕΔΕ, σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis έπραξε ορθά καθώς ήταν υποχρεωμένη να διαβιβάσει αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή, ενώ εκφράζουν την απορία γιατί δεν εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από την
εν λόγω Ένωση. Ειδικότερα, η ανακοίνωση των πέντε έχει ως εξής:

«Κατά το άρθρο 86 παρ. 2 του Συντάγματος εάν στα πλαίσια ανάκρισης, προανάκρισης ή προκαταρκτικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία κατά προσώπων που διατέλεσαν μέλη κυβέρνησης, για ποινικά αδικήματα, που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή, από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση.

Είναι προφανές ότι, σύμφωνα με την ως άνω διάταξη του Συντάγματος οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, ήταν υποχρεωμένοι να διαβιβάσουν αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία αναφέρονται στα συλλεγέντα στοιχεία της δικογραφίας, κατά τη διενεργούμενη από αυτούς, έρευνα για την υπόθεση NOVARTIS. Η Εισαγγελέας κατά τη Διαφθοράς και οι Επίκουροι Εισαγγελείς έχουν αποδείξει κατ′ επανάληψη ότι διαθέτουν και το απαραίτητο σθένος και τις επιστημονικές γνώσεις και ικανότητες για την άσκηση του δύσκολου έργου τους.Εκφράζουμε την απορία μας για ποιο λόγο το «Ενωτικό» προεδρείο της Ένωσης στους κόλπους του οποίου μετέχει και Εισαγγελικός Λειτουργός, δεν έχει εκδώσει ακόμη ανακοίνωση υποστήριξης για τις αδικαιολόγητες επιθέσεις που εκτοξεύονται εναντίον των συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών, οι οποίες συνιστούν ευθεία επίθεση και κατά του θεσμού της Δικαιοσύνης».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι:

Χαράλαμπος Μαυρίδης, Εφέτης, μέλος Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.

Ευάγγελος Κασσαλίας, Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, μέλος της Ε.Δ.Ε.

Δημήτρης Τράγκας, Εφέτης Αθηνών, μέλος της Ε.Δ.Ε.

Χρήστος Παπαδήμας, Πρωτοδίκης Αθηνών, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.

Σταματία Γκαρά – Δημουλέα, Ειρηνοδίκης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.

Προστασία από τις επιθέσεις της Δικαιοσύνης

Κριτική ασκήθηκε κατά την σημερινή τακτική γενική συνέλευση των Μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών τόσο από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου, όσο και από την πρόεδρο της Ένωσης Αγγελική Λαϊνιώτη για τις επιθέσεις που δέχονται οι δικαστές όταν οι αποφάσεις τους δεν είναι αρεστές.

Ειδικότερα, η ετήσια γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του πρόεδρου της Βουλής ο Ιωάννης Ζαρακιώτης, εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης ο γενικός γραμματέας Ευτύχης Φυτράκης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, η γενική επίτροπος επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Ευτυχία Φουντουλάκη. Επίσης χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι της ΝΔ, του «Κίνημα Αλλαγής»-ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, και του Ποταμιού, των δικαστικών Ενώσεων, κ.λπ.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρίου ανέφερε ότι όπως έχει επισημάνει «υπό της παρούσες δραματικές για την πατρίδα μας συνθήκες -οι οποίες οφείλονται σε διαρκώς εντεινόμενη επικράτηση του οικονομικού επί του θεσμικού παράγοντος που χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή υποχώρηση του κράτους Δικαίου και ιδίως του κοινωνικού κράτους, σε σημείο μάλιστα που να απειλείται ευθέως ακόμη και η κοινωνική συνοχή- πρωταρχικό καθήκον όλων μας αποτελεί η ενίσχυσις των βασικών θεσμών του κράτους που στηρίζουν και εκφράζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα και τον πνευματικό και ηθικό μας πολιτισμό, οι οποίοι πολλές φορές απερισκέπτως ή κακοβούλως διασύρονται» και προσέθεσε: «Θεμελιώδη πυλώνα του κράτους δικαίου αποτελεί η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».

Τζανακόπουλος για Novartis: Όλα θα κριθούν από την προανακριτική

Η προανακριτική είναι το μόνο θεσμικά αρμόδιο όργανο για να κρίνει αν έχουν παραγραφεί ή όχι αδικήματα και αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής είναι το μόνο θεσμικά αρμόδιο όργανο για να αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί ή όχι αδικήματα που αφορούν πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis και αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθούν ποινικές διώξεις, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, ο χαρακτηρισμός «κουκολοφόροι» που χρησιμοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση για τους προστατευόμενους μάρτυρες, σκοπεύει στην δημιουργία εντυπώσεων, ενώ, όπως παρατήρησε, συγκεκριμένοι πολιτικοί εμφανίζονται να ζητούν ειδική ποινική μεταχείριση, σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες και για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη σημείωσε πως εκείνος έκανε μόνο μια εκτίμηση.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της Νέας Δημοκρατίας περί «σκευωρίας» ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να πει ευθέως αν θεωρεί πως υπάρχουν εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί που στήνουν σκευωρίες με εντολή της κυβέρνησης και σημείωσε: «Είναι άλλο να κάνεις κριτική σε μια δικαστική απόφαση και άλλο να κατηγορείς εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούν ότι ετοιμάζουν σκευωρίες σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τάχθηκε κατά της «ανθρωποφαγίας» και δήλωσε πως είναι αδιαπραγμάτευτο το τεκμήριο της αθωότητας.

Σε ερώτηση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στη μεταμνημονιακή εποχή απάντησε ότι «ο στόχος μας δεν είναι να επιστρέψουμε σε πρακτικές του 2000 που κατέστρεψαν τη χώρα».

Σαμαράς: Θα πάω τους συκοφάντες μέχρι τέλους

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τον οποίο και δηλώνει πως θα μηνύσει, εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει πως προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και τονίζει πως προσπάθησαν να τον εμπλέξουν σε μια βρομερή, όπως τη χαρακτηρίζει, υπόθεση χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, με στημένους ανώνυμους μάρτυρες, με δικογραφία γεμάτη λάθη, που καταρρέει.

«Εγώ απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί θα ελεγχθεί στην πορεία. Και θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους» λέει χαρακτηριστικά. Εδώ έχουμε τον πρώην Πρωθυπουργό να μηνύει τον τωρινό. Κι αυτό έχει βαριά συμβολική σημασία πλέον και ακόμα βαρύτερες πολιτικές συνέπειες. Θα τους πάω μέχρι τέλους» δηλώνει εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η συκοφαντία αυτή θα αποδειχθεί πλήρως και η σκευωρία θα έλθει στο φώς.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά:

«Απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί, θα ελεγχθεί στην πορεία. Και θα μηνυθεί στην πορεία» προειδοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός

«Όταν είσαι αθώος και σε κατηγορούν για τέτοια πράγματα, ο μόνος τρόπος να αμυνθείς είναι να τους κάνεις μήνυση. Είναι τόσο αστείες οι κατηγορίες και τόσο κακότεχνο το στήσιμο των ψευδομαρτύρων, που δεν θα τη γλιτώσουν.

Από αυτή την υπόθεση κάποιος τελικά θα καταδικαστεί. Και δεν θα είμαι εγώ! Γιατί εγώ ξέρω ότι είμαι αθώος και καθαρός. Άλλοι πρέπει να ανησυχούν» τονίζει υπενθυμίζοντας πως επί κυβέρνησής του η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε αισθητά.

«Η κυβέρνηση μου ήταν εκείνη που έκοψε τη σπατάλη στον χώρο της Υγείας και χτύπησε όσο κανείς στο παρελθόν τη διαφθορά στο χώρο του φάρμακου.

Το 2011 η δημόσια δαπάνη για το φάρμακο ήταν 5,8 δισεκατομμύρια. Και το 2014 την είχαμε ρίξει στο 2,1. Δηλαδή μείωση 63,4%!

Ανάμεσα στο 2011 και το τέλος του 2014 ψηφίσαμε πολιτικές που τελείωναν το «πάρτι» για τα καλά. Και το σπουδαιότερο, τις εφαρμόσαμε! Με πολύ μεγάλη δυσκολία, γιατί όλοι όσοι «έχαναν», αντιστάθηκαν λυσσαλέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τότε απέναντι! Kαι καταψήφιζε τα πάντα…

Κι έρχονται σήμερα, όσοι συμμάχησαν τότε με τη διαφθορά, να καταγγείλουν όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά κι έφεραν αποτελέσματα.

Αυτοί είναι ό,τι πιο σάπιο υπάρχει στο «παλιό»» τονίζει χαρακτηριστικά εκφράζοντας την εκτίμηση πως η κυβέρνηση προσπάθησσε να διασπάσει τη ΝΔ με την υπόθεση του Σκοπιανού. «Προφανώς είναι αντεκδίκηση. Πήγαν να διασπάσουν τη ΝΔ. Δεν τους βγήκε! Πήγαν να διαχωρίσουν το λαό από τη ΝΔ. Δεν τους βγήκε! Ο Κυριάκος το χειρίστηκε πολύ καλά. Πήγαν να βγάλουν «ακραίους» και «γραφικούς» όσους κατέβηκαν στο Σύνταγμα. Ο θαρραλέος Μίκης τους το χάλασε. Κι ύστερα πέρασαν στην αντεκδίκηση για το Συλλαλητήριο. Όχι απλώς σε «αντιπερισπασμό»…

Ο χρόνος που επέλεξαν το δείχνει – ακριβώς μια μέρα μετά.

Τα λάθη που έκαναν στην καθοδήγηση των στημένων «ανώνυμων» μαρτύρων, τι δείχνουν όλα αυτά; Βιασύνη και πανικό δείχνουν» δηλώνει κάνοντας λόγο για στημένους μάρτυρες. «Εμείς επεκτείναμε την «προστασία μαρτύρων» για υποθέσεις οργανωμένης διαφθοράς, όπου πραγματικοί μάρτυρες θα κινδύνευαν.

Η δική μας κυβέρνηση το έκανε. Για να χτυπήσουμε τη διαφθορά!

Όχι για να σπιλώσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, όπως κάνει σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα!Δεν υπάρχει στον κόσμο δημοκρατία που δέχεται να δικάζονται πολιτικοί με στημένους ανώνυμους! Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως κάθε φορά που έρχεται ένα κόμμα στην κυβέρνηση, θα μπορούσε να εξοντώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους με στημένες «δίκες». Αυτό δεν είναι σύγχρονη δημοκρατία – είναι…»Μαδουριστάν»» λέει ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πως το όνομά του δεν υπάρχει στα έγγραφα του FBI . Μάλιστα εκτιμά πως έγινε προσπάθεια να στηθεί προεκλογικό σκηνικό με το ερώτημα «αν τα πήραν» οι πολιτικοί τους αντίπαλοι.

«Αλλά τους χαλάσαμε τα σχέδια: Γιατί τώρα το δίλημμα που θα επικρατήσει θα είναι το ανάποδο: αν θα κάτσουν στο εδώλιο όσοι «έστησαν» την σκευωρία και την συκοφαντία των πολιτικών τους αντιπάλων.

Ο κόσμος καταλαβαίνει πια ότι στήθηκε μια κανονική σκευωρία.

Ο κόσμος ξέρει ποιοί χτύπησαν τη διαφθορά και ποιοι συμμάχησαν μαζί της.

Ο κόσμος ξέρει ποιοι πάνε να στήσουν καθεστώς Μαδούρο στην Ελλάδα.

Κι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο λάκκο που έσκαβε για άλλους» δηλώνει χαρακτηριστικά καλώντας την αντιπολίτευση να δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτές τις πρακτικές» είπε ο κ. Σαμαράς.

«Η σύγκρουση γίνεται πλέον στο μέτωπο των θεσμών»

«Η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης θέλησε να δημιουργήσει, με όχημα τις αθλιότητες στην υπόθεση Novartis, εσωτερικό πρόβλημα στην αξιωματική αντιπολίτευση», υποστηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος που συγκυβέρνησε με τον Αντώνη Σαμαρά αναλαμβάνοντας αναπληρωτής επικεφαλής της κυβέρνησης (2012-2015).

«Το σχέδιο αυτό ήταν εκ γενετής γελοίο. Βρίσκουν απέναντί τους όλους εκείνους που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών. Η σύγκρουση γίνεται πλέον στο μέτωπο των θεσμών. Είχα προβλέψει πολλές φορές ότι πλησιάζοντας προς το τέλος της θητείας της παρούσας Βουλής θα προκύψει θεσμική κρίση και αυτό συμβαίνει τώρα. Υπάρχουν πλέον συνθήκες ρήξης με όσους βιάζουν και διαστρέφουν θεμελιώδεις θεσμούς της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν. Η κοινωνία δεν »τσιμπάει»», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του, στην ίδια εφημερίδα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Βενιζέλος εκτιμά: «Δεν θα ξεφύγουν με υπεκφυγές. Δεν θα περάσει το λαθρεμπόριο λάσπης, υπάρχουν πάμπολλοι εθνικοί και διεθνείς νομικοί φραγμοί. Θα βγουν οι κουκούλες».

«Οι μαρτυρίες είναι απολύτως ψευδείς»

«Στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση» χαρακτηρίζει την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει ότι «οι μαρτυρίες είναι απολύτως ψευδείς. Ουδέποτε έλαβα ως υπουργός Οικονομικών οποιαδήποτε απόφαση που να ωφέλησε άμεσα ή έμμεσα τη Novartis. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να προσκομίσει στοιχεία περί του αντιθέτου».

«Η άνομη επίθεση συντρίβεται ήδη»

«Το σημερινό κυβερνητικό κράμα δεν έχει σχέση με τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου» αναφέρει σε άρθρο του («Τα Νέα») ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνει λόγο για την «πιο οπερετική, πιο θλιβερή και ταυτόχρονα πιο επαίσχυντη απόπειρα κατασυκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης» προσθέτοντας ότι η απόπειρα έγινε κάτω από «πρωτοφανείς, αντιδικονομικές και πολύ ύποπτες συνθήκες», τις οποίες αριθμεί σε έξι και περιγράφει, θέτοντας ως πρώτη την προαναγγελία της συγκεκριμένης υπόθεσης, όπως γράφει, «από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στις 19.1.2018».

Στις υπόλοιπες πέντε συνθήκες, περιλαμβάνει «απειλές στους πολιτικούς τους αντιπάλους με βάση την υπόθεση αυτή αρκετές μέρες πριν η δικογραφία διαβιβαστεί στη Βουλή» εκ μέρους του «κυβερνητικού εταίρου» καθώς και πράξεις ή δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Περιλαμβάνει επίσης την «παντελή έλλειψη ουσιαστικού αποδεικτικού υλικού», καθώς και τον χρόνο ανάδειξης της υπόθεσης, αναφέροντας «οι παρακρατικές μεθοδολογίες επιστρατεύτηκαν δηλαδή υπό το κράτος των σκανδάλων των οβίδων της Σαουδικής Αραβίας και των συλλαλητηρίων».

Το άρθρο Πέντε δικαστές στο πλευρό της Ελένης Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στο σκάνδαλο Novartis. Τζανακόπουλος: Όλα θα κριθούν από την προανακριτική. Σαμαράς: Θα πάω τους συκοφάντες μέχρι τέλους. Ευ. Βενιζέλος: λαθρεμπόριο λάσπης δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
novartis, σαμαρας, βενιζελος, Αντωνης Σαμαρας, novartis, μηχανη του χρονου, εν λόγω, υπουργειο δικαιοσυνης, τα νεα, γιάννης στουρνάρας, εδε, βουλη, αθηνα, τραγκας, νεα δημοκρατια, ΚΚΕ, αποδειξεις, συριζα, συνταγμα, θαρραλέος, μικης θεοδωρακης, fbi, δίλημμα, ελλαδα, ΠΑΣΟΚ, τραπεζες, νέα, στουρναρας, λοβερδος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εφημεριδα δημοκρατια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, τσιπρας, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, εκλογες 2014, αγγελικη, γιάννης στουρνάρας, κοινωνια, αποτελεσματα, ελενη, δημοκρατια, εδε, μηχανη του χρονου, σημερινη, σθενος, τα νεα, φως, fbi, αρθρο, αφορμη, γινεται, δηλωσεις, δικη, δίλημμα, δειχνει, διοικητης, εγινε, εγγραφα, αιθουσα, ευτυχια, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, ελλειψη, εμμεσα, εν λόγω, εξι, εποχη, ερευνα, ερχεται, ερχονται, εφημεριδα τα νεα, εφημεριδα, ιδια, ιδιο, υποθεση, θαρραλέος, ηθικο, κυβερνηση, κομμα, λαθη, λογο, μειωση, μηνυση, ομαδα, ονομα, οχημα, συμβαινει τωρα, σχεδια, σχεδιο, τεκμηριο, φορα, χρονος, ιωαννης, δημητρης, ευθεια, ενωση, γνωσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα
Πέντε, Ελένης Τουλουπάκη, Novartis, Τζανακόπουλος, Όλα, Σαμαράς, Βενιζέλος,pente, elenis touloupaki, Novartis, tzanakopoulos, ola, samaras, venizelos