Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη. Ζητά να διερευνηθούν και αδικήματα που συνδέονται με τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και διχόνοια

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σύμφωνα με την έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αικατερίνη Μάτση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητεί τη διενέργεια έρευνας από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών τόσο για τους φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Εκτός από τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, διερευνώνται τα αδικήματα που συνδέονται με τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (184 του Π.Κ.) και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος (186 του Π.Κ.).

Τι αναφέρει το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα:
1. Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος τιμωρείται με φυλάκιση ως ένα έτος ή με χρηματική ποινή.
2. Με φυλάκιση ως τρία έτη ή χρηματική ποινή τιμωρείται η πράξη της προηγούμενης παραγράφου αν με αυτήν επιχειρείται η τέλεση βιαιοπραγιών κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό, καθώς και αν ο υπαίτιος είναι θρησκευτικός λειτουργός.
3. Με φυλάκιση ως πέντε έτη και χρηματική ποινή τιμωρείται η πράξη των προηγούμενων παραγράφων αν είχε ως άμεσο επακόλουθο την τέλεση εγκλημάτων.
4. Με την ποινή της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται και όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια με αποτέλεσμα να προκληθεί διατάραξη της κοινής ειρήνης κατά το προηγούμενο άρθρο.

Παράλληλα, οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο 17χρονος που συνελήφθη παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε στους κατηγορούμενους τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και των διακεκριμένων φθορών -όλες σε βαθμό πλημμελήματος.

Reader

The post Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη. Ζητά να διερευνηθούν και αδικήματα που συνδέονται με τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και διχόνοια appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα