Παράταση lockdown ως τις 18 Ιανουαρίου -Κλειστό λιανεμπόριο, click away, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία. Χωρίς πιστούς οι λειτουργίες.

Ανοίγουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, με όλα τα μέτρα προστασίας που έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας. Αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, καταστημάτων περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλείων. Παρατείνονται και τα μέτρα για τις Εκκλησίες, καθώς οι λειτουργίες θα γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην παράταση του lockdown

και στην παράταση αναστολής του click away, μετά και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι, στον αντίποδα πρόκριναν το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε πως τα μέτρα θα εξετάζονται σε εβδομαδιαία βάση και θα γίνονται αντίστοιχες ανακοινώσεις κάθε Παρασκευή για το πώς θα κινείται η χώρα. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου έως και τις 18 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Ειδικότερα, για τα σχολεία ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι Νηπιαγωγεία και Δημοτικά και παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και ειδικά σχολεία θα επαναλειτουργήσουν με διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης και χρήση περισσότερων εισόδων. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ μέσω της ειδικής πλατφόρμας. Διατηρούνται σε ισχύ όλα τα μέτρα, όπως η μάσκα, τα αντισηπτικά, οι καθαρισμοί και οι αποστάσεις. Θα ανοίξουν και στις περιοχές που ισχύουν ειδικά μέτρα, αλλά με ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή τους.

Κλειστό θα παραμείνει το λιανεμπόριο και το click away. Οι χώροι λατρείας θα λειτουργούν χωρίς πιστούς για την επόμενη εβδομάδα. Στις κηδείες η συμμετοχή πρώτου βαθμού συγγενών και έως 9 ατόμων. Στις 17 Ιανουαρίου, πρόσθεσε,  ξεκινούν η Super League 2 και η Volley League με ειδικά μέτρα. Σε ισχύ η η απαγόρευση για το κυνήγι και το ψάρεμα.

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Παράταση lockdown ως τις 18 Ιανουαρίου -Κλειστό λιανεμπόριο, click away, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία. Χωρίς πιστούς οι λειτουργίες. appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα