Παραμονή Πρωτοχρονιάς με ανοιχτά καταστήματα και καλύτερο καιρό. Πως θα διαμορφωθεί το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων και πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας (χάρτες)

Με εορταστικό ωράριο και ηπιότερες καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν να λειτουργούν σήμερα και αύριο τα καταστήματα σε όλη τη χώρα. Έμποροι και καταστηματάρχες ελπίζουν σε αύξηση της αγοραστικής κίνησης ενόψει της πρωτοχρονιάς.

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν ως εξής:

Σάββατο 30/12/2017 από 9.00 – 18.00Κυριακή 31/12/2017 από 11.00 – 17.00

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2018 ο Εμπορικός

Σύλλογος προτείνει, όπως παραδοσιακά και εθιμικά γίνεται, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου να παραμείνουν κλειστά.

Σταδιακή βελτίωση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα από το Σάββατο το απόγευμα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr το φαινόμενο «Ηλέκτρα» θα επηρεάσει τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (30 Δεκεμβρίου 2017) τη Θράκη και κυρίως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στο νομό Έβρου, πάνω από τα 300 μέτρα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ένα δευτερεύον κέντρο της Ηλέκτρας αναμένεται να οργανωθεί στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, δίνοντας εκ νέου τοπικές βροχές ή καταιγίδες στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα πάντως γενικά δεν θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα τμήματα της Κρήτης.

Την Κυριακή 31/12 ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα βελτιωθεί και οι βροχές θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα χιονίσει στα ορεινά, αλλά και εκεί μετά το μεσημέρι θα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή, αλλά τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός (τοπικά ισχυρός στα βόρεια).

Οι χάρτες δίνουν την κατανομή της πίεσης και του υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) από τις μεσημεριανές έως και τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 30/12 (αριστερά) και κατά το πρώτο μισό της Κυριακή 31/12 (δεξιά).

Με πληροφορίες από meteo και news247

Το άρθρο Παραμονή Πρωτοχρονιάς με ανοιχτά καταστήματα και καλύτερο καιρό. Πως θα διαμορφωθεί το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων και πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας (χάρτες) δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα