Παναγία Σουμελά: Ανακαλύφθηκε μυστικό πέρασμα που οδηγεί σε εκκλησάκι. Το κρυμμένο ιερό και οι τοιχογραφίες με τον Παράδεισο και την Κόλαση

HuffGreece:

Μια μεγάλη ανακάλυψη προέκυψε από τις εργασίες αναστήλωσης σε ένα από τα πιο σημαντικά και ιστορικά μοναστήρια του χριστιανισμού, την Παναγία Σουμελά. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στο βόρειο μέρος της μονής κάτω από τη σκεπή εντοπίστηκε ένα μυστικό τούνελ το οποίο οδηγεί σε ένα παρεκκλήσι.Όπως αναφέρει η «Hurriyet» στο εκκλησάκι ανακαλύφθηκαν τοιχογραφίες με θέματα τον Παράδεισο και την Κόλαση και τον Θάνατο και τη Ζωή. Αν και το παρεκκλήσι δεν είναι σε καλή κατάσταση,
αναμένεται να γίνουν επισκευές ώστε με το άνοιγμα του μοναστηριού, το καλοκαίρι του 2018, να το επισκέπτονται οι τουρίστες και οι πιστοί.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού Νομού Τραπεζούντας, Αλί Αϊβάζογλου, είχε ήδη εδώ και προαναγγείλει τη σημαντική ανακάλυψη, χωρίς να αποκαλύψει ωστόσο περί τίνος πρόκειται.
Οι εργασίες αποκατάστασης έγιναν κάτω από δύσκολες συνθήκες, ωστόσο, με το πέρας αυτών, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα σημεία του μοναστηριού, τόνισε.
Η πρώτη φάση της αναστήλωσης έχει ολοκληρωθεί ενώ η δεύτερη είναι σε εξέλιξη και αυτή το διάστημα ειδικές ομάδες απομακρύνουν και στερεώνουν επικίνδυνους βράχους που βρίσκονται στο σημείο.

Το άρθρο Παναγία Σουμελά: Ανακαλύφθηκε μυστικό πέρασμα που οδηγεί σε εκκλησάκι. Το κρυμμένο ιερό και οι τοιχογραφίες με τον Παράδεισο και την Κόλαση δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα