Οι Βρετανοί τουρίστες ετοιμάζονται για διακοπές στην Ελλάδα. Έτοιμα στις 17 Μάϊου τα διαβατήρια εμβολιασμού

Οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου επιταχύνουν την έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού έτσι ώστε να είναι έτοιμα μέσα στον ερχόμενο μήνα, βοηθώντας στην επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, την ώρα που τα βρετανικά ΜΜΕ καταγράφουν τις ετοιμασίες της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για την υποδοχή των Βρετανών τουριστών. 

Κυβερνητική πηγή ανέφερε στην Daily Mail

ότι τα διαβατήρια εμβολιασμού -σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή- θα είναι έτοιμα τον επόμενο μήνα για να μπορέσουν οι Βρετανοί να πάνε διακοπές σε χώρες που απαιτούν τέτοια πιστοποιητικά, σημείωσε όμως ότι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τους κανόνες καραντίνας που θα ισχύουν κατά την επιστροφή τους.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

«Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες αμέσως μόλις ανοίξουν τα τουριστικά της θέρετρα στις 15 Μαΐου, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία αναφέρουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορά τους από τον Ιούνιο όπως και πολλές άλλες χώρες της Ε.Ε», σημειώνει η εφημερίδα.

Spain, Portugal and Greece make plans to throw open borders to vaccinated Britons within weeks https://t.co/LwptrLjRzh

Daily Mail Online (@MailOnline) April 22, 2021

Η απαγόρευση της ΕΕ σε ξένους ταξιδιώτες δεν αναμένεται να ισχύσει για τη Βρετανία, αφού η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα προχωρά με πολύ ταχείς ρυθμούς και μέχρι στιγμής έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση πάνω από 33 εκατ. πολίτες, ενώ 10 εκατ. άτομα και τις δύο δόσεις.

Πάντως, η πλειοψηφία των Βρετανών τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης των ταξιδιών στο εξωτερικό έως το 2022. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, το 55% δηλώνουν υπέρ της απαγόρευσης των ταξιδιών στο εξωτερικό έως τον επόμενο χρόνο, ενώ το 43% υποστηρίζουν ότι φέτος δεν σχεδιάζουν να πάνε διακοπές.

Επισημαίνεται ότι περισσότερες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Κροατίας, της Τουρκίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου, ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού για τις αφίξεις ξένων τουριστών.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον εξετάζουν, μεταξύ άλλων, και κατά πόσον μεμονωμένα νησιά μπορούν να αντιμετωπιστούν διαφορετικά από τις ηπειρωτικές χώρες, με την Daily Mail να ενημερώνει τους αναγνώστες της ότι στην Ελλάδα καταβάλλονται προσπάθειες για Covid-free νησιά, ώστε να δοθεί ώθηση στον τουρισμό.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Οι Βρετανοί τουρίστες ετοιμάζονται για διακοπές στην Ελλάδα. Έτοιμα στις 17 Μάϊου τα διαβατήρια εμβολιασμού appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα