Οι U2 επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια με ένα τραγούδι στη σανσκριτική διάλεκτο. Το ηχηρό μήνυμα που θέλουν να στείλουν (βίντεο)

«Όχι βία». Κοινώς, ειρήνη. Ο τίτλος του νέου τραγουδιού των U2 είναι στην ινδική διάλεκτο Σάνσκριτ και σε συνεργασία με τον ινδό καλλιτέχνη ΑΡ Ραχμάν στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα.

Πρόκειται για το πρώτο τραγούδι που βγάζει το συγκρότημα τα τελευταία δύο χρόνια. Ένα μήνα πριν τις επερχόμενες συναυλίες των U2 στην Ινδία, οι οποίες θα κλείσουν την παγκόσμια περιοδεία τους «The Joshua Tree», το συγκρότημα και ο ινδός πολυβραβευμένος καλλιτέχνης κυκλοφορούν ένα ανατρεπτικό κομμάτι.
Το Ahimsa είναι ένας ύμνος στην πνευματική διαφορετικότητα της Ινδίας και μία ωδή

στην ειρήνη.

«Χρειάζεται πολύ κουράγιο για να απέχεις από τη βία. Χρειάζεται πολλή δύναμη. Δεν είναι αδυναμία. Ενέχει περισσότερη δύναμη απ’ όση φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Πάει πέρα από αυτό. Είναι η πίστη σε κάτι που δεν είναι παρόν, κάτι που βρίσκεται μέσα στην ψυχή σου», δήλωσε ο ΑΡ Ραχμάν.

Ο ΑΡ Ραχμάν, από τους πλέον αναγνωρίσιμους τραγουδιστές στη χώρα του, έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν το 2008 κέρδισε δύο βραβεία Οσκαρ και Γκράμι, με το τραγούδι «Jai Ho» και το soundtrack της ταινίας «Slumdog Millionaire».

Με το «Ahimsa» οι U2 επιστρέφουν σε ένα στυλ που είχαν αφήσει μερικές δεκαετίες πίσω.

The post Οι U2 επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια με ένα τραγούδι στη σανσκριτική διάλεκτο. Το ηχηρό μήνυμα που θέλουν να στείλουν (βίντεο) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα