Ο Τραμπ θέλει να αγοράσει τη Γροιλανδία! Την χαρακτήρισε «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή». «Αν το εννοεί, είναι απόδειξη ότι έχει τρελαθεί» απαντά η κυβέρνηση της Δανίας

Η Γροιλανδία απέρριψε το ενδεχόμενο πώλησης της στις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος την περιέγραψε ως «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή», διαβεβαιώνοντας ότι δεν είναι «προτεραιότητα» για την κυβέρνησή του.

«Είναι κάτι για το οποίο έχουμε μιλήσει», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος στο Νιου Τζέρσι, τονίζοντας ότι από «στρατηγική» άποψη, είναι «ασφαλώς ενδιαφέρον και ενδιαφερόμαστε σοβαρά», αν και δεν είναι «η προτεραιότητα υπ’ αριθμόν ένα» για

την κυβέρνησή του.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal, ανέφερε πως ο πρόεδρος της Αμερικής έχει συζητήσει ιδιωτικά με τους συμβούλους του το ενδεχόμενο να αγοράσει το μεγαλύτερο νησί του κόσμου. «Είμαστε διαθέσιμοι για δουλειές, αλλά όχι για πώληση», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γροιλανδίας Άνε Λόνε Μπάγκερ στο πρακτορείο Reuters.

Ο Ντόναλντ Τραμο πρόκειται να επισκεφθεί τον Σεπτέμβριο την Κοπεγχάγη και η Αρκτική θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη στη διάρκεια των συναντήσεών του με τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας, η οποία είναι αυτόνομο έδαφος της Δανίας.

Την αναφορά για την αγορά της Γροιλανδίας έκανε για πρώτη φορά η εφημερίδα Wall Street Journal.

Μερικοί σύμβουλοι θεώρησαν αστεία την ιδέα να αγοραστεί η Γροιλανδία, όμως άλλοι στον Λευκό Οίκο την πήραν περισσότερο στα σοβαρά, σύμφωνα με το Reuters.

«Πρέπει να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Εντελώς ετεροχρονισμένα», έγραψε στο Twitter ο πρώην πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.

«Αν το σκέπτεται αληθινά αυτό, τότε είναι η τελική απόδειξη πως έχει τρελαθεί», δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό DR ο Σόρεν Έσπερσεν, εκπρόσωπος του Δανικού Λαϊκού Κόμματος για εξωτερικές υποθέσεις. «Η σκέψη ότι η Δανία θα πουλήσει 50.000 πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εντελώς γελοία», δήλωσε.

Η Γροιλανδία, ένα αυτοδιοικούμενο τμήμα της Δανίας που βρίσκεται ανάμεσα στον Βόρειο Ατλαντικό και τον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό, εξαρτάται από την οικονομική στήριξη της Δανίας. Χειρίζεται μόνη της τις εσωτερικές της υποθέσεις ενώ η Κοπεγχάγη φροντίζει την αμυντική και εξωτερική πολιτική.

«Είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι στη Γροιλανδία πιστεύουν πως είναι καλύτερα να έχουν μια σχέση με τη Δανία απ’ ό,τι με τις ΗΠΑ, μακροπρόθεσμα», είπε στο Reuters η Όγια Χέμνιτς Λάρσεν, Δανή βουλευτής του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της Γροιλανδίας, του Inuit Ataqatigiit (IA). «Το πρώτο που σκέπτομαι είναι ‘Όχι, ευχαριστώ’», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reader

The post Ο Τραμπ θέλει να αγοράσει τη Γροιλανδία! Την χαρακτήρισε «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή». «Αν το εννοεί, είναι απόδειξη ότι έχει τρελαθεί» απαντά η κυβέρνηση της Δανίας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα