Ο 26χρονος ορειβάτης στον Όλυμπο σκοτώθηκε για να σώσει τον φίλο του που γλίστρισε στη χαράδρα. Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης της Πυροσβεστικής

news247

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το δυστύχημα με τους ορειβάτες που σημειώθηκε το Σάββατο στον Όλυμπο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ. Κατερίνης, Ευάγγελο Φαλάρα, που μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1, όλα ξεκίνησαν, όταν ο ένας εκ των δύο ο 25χρονος γλίστρησε στη χαράδρα εξαιτίας του πάγου και ο δεύτερος, ο 26χρονος, στην προσπάθειά του να βοηθήσει το φίλο του, έπεσε και εκείνος στη χαράδρα

γλιστρώντας τελικά περισσότερα μέτρα, ενώ χτύπησε και στο κεφάλι, κάτι που τελικά αποδείχτηκε μοιραίο.

Ο 25χρονος, αν και τραυματισμένος στα πόδια, κατάφερε να ανέβει σε ένα δέντρο και να καλέσει σε βοήθεια. Έμεινε πέντε ώρες στο πλάι του νεκρού φίλου του, μέχρι τελικά οι πυροσβέστες να καταφέρουν να τους βγάλουν από τη χαράδρα. Ο νεαρός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κατάσταση ισχυρού σοκ.Η επιχείρηση διάσωσης των ορειβατών στον Όλυμπο

Στιγμιότυπα από την επιχείρηση διάσωσης των δύο ορειβατών στον Όλυμπο έδωσε στη δημοσιότητα το Πυροσβεστικό Σώμα. Στο σύντομο βίντεο φαίνονται οι Πυροσβέστες να κάνουν ότι μπορούν μέσα στο σκοτάδι και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες προκειμένου να μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος τους δύο ορειβάτες, εκ των οποίων δυστυχώς ο ένας δεν τα κατάφερε.

Ο άτυχος νεαρός ορειβάτης, ο οποίος έπεσε από μονοπάτι σε χαράδρα βάθους 150μ. κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» ανασύρθηκε νεκρός ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο στη θέση Πριόνια.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 15 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κατερίνης, Λιτοχώρου, και της 2ης ΕΜΑΚ, ενώ αν και είχε τεθεί στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος και ένα ελικόπτερο Super Puma, δεν κατέστη δυνατό να απογειωθεί λόγω των καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε επίσης στο news247:Κρήτη: Πτώμα 29χρονου εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά

Το άρθρο Ο 26χρονος ορειβάτης στον Όλυμπο σκοτώθηκε για να σώσει τον φίλο του που γλίστρισε στη χαράδρα. Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης της Πυροσβεστικής δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα