Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στο Βόλο ο 27χρονος ακτιβιστής Βασίλης Μάγγος. Τον προηγούμενο μήνα νοσηλεύτηκε έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς

Το απόγευμα της 13ης Ιουλίου 2020 βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Βόλο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος .

Ο ίδιος είχε καταγγείλει πρόσφατα άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ.

Τον 27χρονο βρήκε νεκρό η μητέρα του στο κρεβάτι του σπιτιού τους, η οποία κάλεσε το ΕΚΑΒ

ζητώντας επειγόντως βοήθεια. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Αστυνομία, η οποία εξέτασε τον χώρο, απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Οι αρχές ζήτησαν νεκροψία-νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Οι συντετριμμένοι γονείς του 27χρονου αναμένεται να συναντηθούν με τον Εισαγγελέα εντός της ημέρας. Έπειτα από  αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη νεκροψία – νεκροτομή θα παραστεί και Εισαγγελέας, καθώς υπάρχει έντονα η υποψία ότι ο 27χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, που του προκάλεσαν αστυνομικοί, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου. Τον ξυλοδαρμό είχε καταγγείλει τόσο ο πατέρας του 27χρονου όσο και ο ίδιος μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Διαβάστε ακόμα: Η δολοφονία του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά μετά την πορεία του Πολυτεχνείου. Η μητέρα του ενημερώθηκε από τους δημοσιογράφους. Ο αστυνομικός που τον σκότωσε δεν έμεινε ούτε μια μέρα στη φυλακή

Ο Βασίλης Μάγγος μετά τον ξυλοδαρμό του νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, με σπασμένα έξι  πλευρά και με τραυματισμένα δυο εσωτερικά όργανα (σπλήνας, συκώτι). Η νοσηλεία του διήρκησε τέσσερις μέρες και έλαβε εξιτήριο με την οδηγία της αποθεραπείας για το επόμενο δίμηνο.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.
Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.
Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους»

Η μαρτυρία του πατέρα

Ο πατέρας του 27χρονου μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» περιέγραψε τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου του. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Έπεσαν πάνω του 10 οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι και τον έσπασαν στο ξύλο, κυριολεκτικά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει 6 ή 7 σπασμένα πλευρά και το συκώτι του έχει πάθει μια μικρή θλάση, γεγονός που μας βάζει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες, διότι ταράχτηκε ζωτικό όργανο του οργανισμού του. Ενώ τον χτυπούσαν και τους φώναζε “σταματήστε, δεν μπορώ να πάρω ανάσα”, αυτοί συνέχιζαν. Και δεν είναι αντιγραφή από αυτό που έγινε στην Αμερική, αφού όταν σπάσει κανείς -ακόμη και ραγίσει- ένα πλευρό, δεν μπορεί να αναπνεύσει από τον φοβερό πόνο».

«Αφού του έβαλαν χειροπέδες, τον χτυπούσαν εκεί που πονούσε ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο που τον έβαλαν για να τον πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα. Αλλά και μέσα στο Τμήμα επίσης τον χτυπούσαν με σαδισμό και τον βασάνισαν. Το παιδί τούς παρακαλούσε για ένα ποτήρι νερό και τον έβαλαν σε έναν καταψύκτη ο οποίος έτρεχε σταγόνα σταγόνα και προσπαθούσε, μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια του, να βάλει τη γλώσσα του να πάρει μια σταγόνα νερό και αυτοί γελούσαν. Πού ζούμε; Τι καταστάσεις είναι αυτές; Σε ποιον αιώνα ζούμε; Σε αυτή τη χώρα που λέγεται χώρα της δημοκρατίας;».

Η ανάρτηση του 27χρονου

Από την πλευρά του ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος μετά το εξιτήριο, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, ευχαριστώντας τον κόσμο για την συμπαράστασή του.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: Facebook

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Η δολοφονική επίθεση από ακροδεξιούς, εναντίον του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή. Ο αστυφύλακας που «είδε αλλά δεν μίλησε». Ο καταδικασμένος «Περίανδρος», παραδόθηκε 7 χρόνια μετά 

The post Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στο Βόλο ο 27χρονος ακτιβιστής Βασίλης Μάγγος. Τον προηγούμενο μήνα νοσηλεύτηκε έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα