Νέες σπάνιες παρενέργειες ανακοινώθηκαν για τα εμβόλια Johnson & Johnson και AstraZeneca – Προειδοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Σε προειδοποίηση για νέες παρενέργειες των εμβολίων της Johnson & Johnson και της βρετανο-σουηδικής AstraZeneca για την Covid-19 προχώρησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast

μας

Τα δύο εμβόλια βασίζονται στην τεχνολογία ιικού φορέα και όσον αφορά σ’ εκείνο της Johnson & Johnson, που παρασκευάζει στην Ευρώπη η ελβετική θυγατρική της, Janssen, ο ΕΜΑ εισηγείται να μη χορηγείται σε ασθενείς με ιστορικό συνδρόμου διαρροής των τριχοειδών αγγείων ενώ η επιτροπή ασφάλειας του οργανισμού προτείνει να περιληφθεί το σύνδρομο αυτό ως νέα πιθανή παρενέργεια στο φυλλάδιο οδηγιών του εμβολίου.

Αναφορικά με το σκεύασμα της AstraZeneca η ίδια επιτροπή εισηγείται να αναγνωριστεί το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ ως νέα πιθανή παρενέργεια και να ενημερωθεί σχετικά και το φυλλάδιο οδηγιών.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

The post Νέες σπάνιες παρενέργειες ανακοινώθηκαν για τα εμβόλια Johnson & Johnson και AstraZeneca – Προειδοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα