Μέσα σε μία εβδομάδα πέθαναν 8 καλόγριες στο Μιλγουόκι. Η ηγουμένη επιμένει ότι τηρήθηκαν τα μέτρα. Στα δωμάτιά τους παραμένουν άλλες 88

Οκτώ καθολικές μοναχές πέθαναν από επιπλοκές της Covid-19 μέσα σε μία εβδομάδα, σε γηροκομείο της πολιτείας Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ. Η διεύθυνση επιμένει ότι τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας.

Ο λόγος για το Notre Dame of Elm Grove, 13 χιλιόμετρα από το Μιλγουόκι, το οποίο λειτουργούσε ως οίκος ευγηρίας για καλόγριες. Εκεί αποσύρονταν οι υπερήλικες μοναχές.
Η πολιτεία του Ουισκόνσιν θεωρείται από τις πλέον επιβαρυμένες, καθώς μετρά πάνω από 482 χιλιάδες κρούσματα και 4.566 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Οι

91χρονη Rose M. Feess και η 94χρονη Mary Elva Wiesner ήταν οι πρώτες μοναχές που έχασαν τη ζωή τους στις 9 Δεκεμβρίου. Η 88χρονη Dorothy MacIntyre πέθανε δύο μέρες αργότερα και ακολούθησε η 96χρονη Mary Alexius Portz, δύο μέρες μετά. Η 95χρονη Joan Emily Kaul, η 92χρονη Lillia Langreck, και η 90χρονη Michael Marie Laux πέθαναν την περασμένη Δευτέρα. Η τελευταία, η 90χρονη Cynthia Borman, άφησε την τελευταία της πνοή την Τρίτη.

«Ήταν ένα μεγάλο σοκ σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Προσπαθούμε να συνέλθουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος του νεκροταφείου.

Η αδερφή Debra Marie Sciano, ηγουμένη των καλογριών του Notre Dame Central Pacific Province, δήλωσε ότι οι οκτώ μοναχές είχαν αποσυρθεί στον οίκο ευγηρίας μετά από πολλές δεκαετίες ενεργής δράσης και υπηρεσίας στην εκπαίδευση, την μουσική, την ποίηση.

Πρόσθεσε ότι ο οίκος ευγηρίας είχε ακολουθήσει όλες τις ομοσπονδιακές οδηγίες περί χρήσης μάσκας, διατήρησης αποστάσεων στους κοινόχρηστους χώρους και περιορισμό επισκεπτών.
Όταν η ηγουμένη ενημερώθηκε ότι μία από τις αδερφές νοσούσε, την ημέρα των Ευχαριστιών, αμέσως την έθεσε σε καραντίνα, απομονώνοντάς την από τις υπόλοιπες.

Τότε όμως, άρχισαν να νοσούν κι άλλες. Όλες οι μοναχές που διαγνώστηκαν θετικές τέθηκαν σε καραντίνα στην μία πτέρυγα του οίκου. Οι υπόλοιπες 88, ακόμα περιορίστηκαν πλήρως στα δωμάτιά τους, όπου ζουν απομονωμένες τις τελευταίες εβδομάδες, με το φόβο να μην κολλήσουν.

«Είναι πολύ δύσκολο, περνάμε δύσκολες στιγμές. Είναι σαν μια δυνατή γροθιά στο στομάχι. Ήδη ο πρώτος θάνατος ήταν πολύ δύσκολος. Όταν συνέχισε να συμβαίνει, το αίσθημα της βαθιάς απώλειας έγινε διαρκές».

The post Μέσα σε μία εβδομάδα πέθαναν 8 καλόγριες στο Μιλγουόκι. Η ηγουμένη επιμένει ότι τηρήθηκαν τα μέτρα. Στα δωμάτιά τους παραμένουν άλλες 88 appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέσα, Μιλγουόκι,mesa, milgouoki