Με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα εισέρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από Σερβία. Θα ισχύσει από την 1η Μαΐου

Την καθιέρωση πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις αφίξεις τουριστών από τη Σερβία στην Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με τη Σέρβα ομόλογό του Τατιάνα Μάτιτς.

Σε ανακοίνωσή του, το σερβικό υπουργείο Τουρισμού αναφέρει ότι η συμφωνία αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα εκδίδουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στη Σερβία.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες

μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι από την 1η Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου όλοι οι υπήκοοι της Σερβίας θα μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα εφόσον φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όποιοι δεν έχουν το σχετικό πιστοποιητικό θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μόνο με την επίδειξη αρνητικού PCR τεστ ή τεστ αντιγόνων. Το ίδιο καθεστώς θα ισχύσει και για τους Έλληνες που επισκέπτονται τη Σερβία.

«Το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων για τους πολίτες μας κατά τη θερινή περίοδο θα είναι μια συμβολική εικόνα της πλήρους ομαλοποίησης της ζωής μας, και αποτελεί επιβεβαίωση της βαθιάς και αληθινής φιλίας και των εξαιρετικών διμερών σχέσεων μεταξύ της Σερβίας και της Ελλάδας» δήλωσε η Τατιάνα Μάτιτς μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου… 

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα εισέρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από Σερβία. Θα ισχύσει από την 1η Μαΐου appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα