Με πανηγυρισμούς υποδέχθηκαν το Brexit στους δρόμους του Λονδίνου. «Είναι το ξημέρωμα μιας νέας εποχής, η ΕΕ δεν ταιριάζει πια στο Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Με ανάμεικτα συναισθήματα εγκατέλειψε την Ευρωπαϊκή Ένωση η Μεγάλη Βρετανία, μετά απο χρόνια διαπραγματεύσεων.

Από τη μια στήθηκαν πανηγυρισμοί στους δρόμους με όσους βλέπουν το Brexit ως ευκαιρία μιας αυτόνομης πορείας και από την άλλη όσοι βλέπουν ορατή την απομόνωση και την επιδείνωση της οικονομίας.

Στους δρόμους του Λονδίνου, το βράδυ της Παρασκευής είχαν στηθεί χοροί από τους υποστηρικτές του Brexit αλλά και αντισυγκεντρώσεις από όσους ήθελαν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

https://video.dailymail.co.uk/preview/mol/2020/01/31/364345878709226906/636x382_MP4_364345878709226906.mp4Αισιόδοξος
ο Μπόρις Τζόνσον

«Αυτό δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή. Είναι η στιγμή της αυγής, η στιγμή που σηκώνεται η αυλαία σε μία νέα πράξη της μεγάλης εθνικής μας παράστασης. Και ναι, είναι η στιγμή να χρησιμοποιήσουμε τις νέες δυνάμεις, την ανάκτηση της κυριαρχίας μας για να φέρουμε σε πέρας τις αλλαγές για τις οποίες ψήφισαν οι πολίτες», τόνισε ο πρωθυπουργός και υπέρμαχος του Brexit Μπόρις Τζόνσον στο μαγνητοσκοπημένο του διάγγελμα που ανήρτησε η Ντάουνινγκ Στριτ μία ώρα πριν το Brexit γίνει πραγματικότητα.

Στο πεντάλεπτο μήνυμά του, ο Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε ότι το Brexit είναι η σωστή και δημοκρατική επιλογή που θα ξεδιπλώσει την πλήρη δυναμική της χώρας, καθώς, παρά τις αξιοθαύμαστες αξίες της, η ΕΕ έχει αναπτυχθεί προς μια κατεύθυνση που δεν ταιριάζει πια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είναι δυνητικά η στιγμή της πραγματικής εθνικής ανανέωσης και αλλαγής, το ξημέρωμα μίας νέας εποχής, στην οποία δε δεχόμαστε πλέον ότι οι ευκαιρίες της ζωής σας και της οικογένειάς σας εξαρτώνται από το μέρος στο οποίο μεγαλώσατε», είπε ο Μπόρις Τζόνσον και υποσχέθηκε να προσφέρει ελπίδα και ευκαιρίες σε κάθε περιοχή της χώρας.

Αναγνώρισε τα ανάμεικτα συναισθήματα ελπίδας, αγωνίας και απώλειας, αλλά διαβεβαίωσε ότι η είναι ευθύνη του να ενώσει τη χώρα. «Θέλουμε αυτή να είναι η αρχή μίας νέας εποχής φιλικής συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΕ και τη Βρετανία, μια Βρετανία που είναι ταυτόχρονα μια μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη και πραγματικά παγκόσμια στο εύρος και τις φιλοδοξίες της» είπε.

Αναφερόμενος στις δυνατότητες και τα κεφάλαια που διαθέτει η χώρα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα μπορεί να μετατρέψει αυτή την ευκαιρία σε μία συγκλονιστική επιτυχία.

Υπεστάλη η σημαία της ΕΕ έξω από τη Βρετανική Βουλή 

Στη 01:00 ώρα Ελλάδας, το Ηνωμένο Βασίλειο, ολοκλήρωσε την πορεία 47 ετών στο ευρωπαϊκό κλαμπ χωρών.

πηγή: reader.gr

The post Με πανηγυρισμούς υποδέχθηκαν το Brexit στους δρόμους του Λονδίνου. «Είναι το ξημέρωμα μιας νέας εποχής, η ΕΕ δεν ταιριάζει πια στο Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Brexit, Λονδίνου, Είναι, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον,Brexit, londinou, einai, inomeno vasileio, boris tzonson