Λίβανος: Ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού. Ο εκκωφαντικός θόρυβος έφτασε μέχρι την Κύπρο. Τουλάχιστον δέκα οι νεκροί

Σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βυρητού το απόγευμα της Τρίτης 4 Αυγούστου.

Τουλάχιστον μία ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού και σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας υπάρχουν «δεκάδες τραυματίες».

Λίγο νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ακούστηκαν δύο εκρήξεις και πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου υψώνεται ένα

πυκνό νέφος καπνού. Η έκρηξη έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας με πυκνό καπνό να καλύπτει την πόλη, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για καταστροφές κτιρίων και σπασμένα τζάμια μίλια μακριά από το σημείο της έκρηξης το οποίο εντοπίζεται στο λιμάνι της πόλης.

Footage from the massive explosion in Beirut Port, Lebanon pic.twitter.com/bdvzrS05Qf

Beirut Today (@bey_today) August 4, 2020

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «πολύ μεγάλος αριθμός τραυματιών» και εκτεταμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι LBC TV.

Διαβάστε ακόμα: Ο Banksy της Μέσης Ανατολής. Ο καλλιτέχνης που μεταμορφώνει τους τοίχους της Βηρυτού

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες από ανθρώπους εγκλωβισμένους κάτω από συντρίμμια. Κάποιοι ήταν καλυμμένοι με αίμα.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε τις εκρήξεις.

«Τα κτίρια τρέμουν», έγραψε στο Twitter ένας κάτοικος της πόλης, προσθέτοντας ότι «έσπασαν όλα τα τζάμια» του διαμερίσματός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη ακούστηκε μέχρι την Κύπρο, με σχετικές αναφορές σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Δείτε ζωντανή εικόνα μετά την έκρηξη:

Watch the scene of a large explosion as thick smoke rises from Lebanon's capital Beirut https://t.co/ot2sUqG4wf

Reuters (@Reuters) August 4, 2020

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Η πρωτοφανής σφαγή αμάχων Παλαιστίνιων στους καταυλισμούς Σάμπρα και Σατίλα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου προσφέρει καταφύγιο στον Γιάσερ Αραφατ

The post Λίβανος: Ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού. Ο εκκωφαντικός θόρυβος έφτασε μέχρι την Κύπρο. Τουλάχιστον δέκα οι νεκροί appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα