Ένας ένας παραδίδονται στις Αρχές οι Χρυσαυγίτες. Αμετανόητος Μιχαλολιάκος: «Περήφανος που πάω φυλακή για τις ιδέες μου». Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τις συλλήψεις

Μετά από 453 συνεδριάσεις και 11 ακόμη συνεδριάσεις για απόφαση ακούστηκε σήμερα το «λύεται η συνεδρίαση» για την ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η Πρόεδρος του δικαστηρίου λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου: Αναστολή χορηγείται μόνο σε 12 από τους 51 καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ως εκ τούτου στη φυλακή οδηγείται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

και το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης (Κασιδιάρης, Παππάς, Λαγός, Γερμενής, Ηλόπουλος, Παναγιώταρος, Ματθαιόπουλος)

Αναστολή υπό όρους χορηγήθηκε μόνο σε: Στάθη Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Μιχάλη Αρβανίτη, Κουκούτση και Ζαρούλια.

Παραδόθηκε τον Πειραιά και ο Γιώργος Τσακανίκας. Σύμφωνα με τη διαδικασία οι καταδικασθέντες είτε παρουσιαστούν από μόνοι τους είτε συλληφθούν θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ και από εκεί παραπέμπονται στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.
Αναμένεται να παραδοθεί στο οικείο ΑΤ ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Παραδόθηκε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης.
Παραδόθηκε στο οικείο ΑΤ ο Ηλίας Κασιδιάρης και θα μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ και ακολούθως στη φυλακή.
Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος ήταν παρών σήμερα στο δικαστήριο και συνελήφθη επί τόπου.

Διαβάστε επίσης: Η αντιπολεμική διαδήλωση στο Σικάγο με 229 τραυματίες και 589 συλλήψεις. Η αιματηρή τετραήμερη διαμαρτυρία και το γουρούνι που κατέβασαν για την προεδρία των ΗΠΑ

Μιχαλολιάκος: «Πηγαίνω φυλακή για τις ιδέες μου»

«Θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ήταν στο πλευρό της ΧΑ ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη δικαιοσύνη», είπε ο ηγέτης της εγκληματικής οργάνωσης.

Η Αστυνομία αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου. Κατόπιν, αφού ενημερωθεί από τον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, θα κινητοποιηθεί για να συλλάβει τους καταδικασθέντες. Στη συνέχεια θα τους οδηγήσει στη ΓΑΔΑ, κατόπιν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εν συνεχεία ξανά στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, ο οποίος και θα αποφασίσει σε ποιες φυλακές της χώρας θα οδηγηθούν.

Για τον λόγο αυτό, 100 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΚΑΜ, θα κινηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ήδη, μέσα στο Εφετείο, συνέλαβαν τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και άλλους πέντε, που ήταν παρόντες στη δίκη. Ακόμη, ο Ηλίας Κασιδιάρης παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Παραδόθηκε επίσης ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, καθώς και ο Τσακανίκας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά.

Διαβάστε επίσης: Πως μια φάρσα για φωτιά οδήγησε σε πολύνεκρη τραγωδία σε κινηματογράφο της Αθήνας. 26 παιδιά ποδοπατήθηκαν και σκοτώθηκαν …

Η Αστυνομία, όλη την περασμένη εβδομάδα είχε σε στενό αλλά διακριτικό κλοιό, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Στόχος είναι όταν τους ζητηθεί να καταφέρουν μέσα σε λίγα λεπτά να τους περάσουν χειροπέδες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών ο οποίος θα αποφασίσει σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα πάνε. Μάλιστα, στο πολυεπίπεδο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνονται και οι μεταγωγές που θα γίνουν με αυξημένα μέτρα και ισχυρή παρουσία αστυνομικών χωρίς να αποκλείεται αν κριθεί απαραίτητο σε κάποιες περιπτώσεις να κλείσουν και δρόμοι.

Σημειώνεται, ότι οι Αρχές είχαν αποστείλει σχετικό έγγραφο σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, για την απαγόρευση εξόδου των καταδικασθέντων, καθώς υπήρχε η οδηγία για ταξίδια εντός χωρών Σένγκεν, να μη γίνεται διαβατηριακός έλεγχο. Έτσι, ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο διαφυγής, ωστόσο αυτό με βάση τη σχετική οδηγία αποφεύχθηκε.

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας ΕΡΤ

The post Ένας ένας παραδίδονται στις Αρχές οι Χρυσαυγίτες. Αμετανόητος Μιχαλολιάκος: «Περήφανος που πάω φυλακή για τις ιδέες μου». Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τις συλλήψεις appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρχές, Χρυσαυγίτες, Αμετανόητος Μιχαλολιάκος, Περήφανος, ΕΛ ΑΣ,arches, chrysavgites, ametanoitos michaloliakos, perifanos, el as