Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Σαββατοκύριακο με βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη. Πού θα χιονίσει (χάρτες)

Ο συνδυασμός χαμηλών πιέσεων στην Κεντρική Μεσόγειο με τις υψηλότερες πιέσεις στα Βόρεια Βαλκάνια θα οδηγήσει στην επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21/03 θα είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Δυτική Μακεδονία και οι ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.
Παράλληλα

ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Σύρτης κινούμενο προς τη χώρα μας θα είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά μεγάλης ποσότητας αφρικανικής σκόνης την Κυριακή 21/03 με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.

Στο βίντεο παρουσιάζονται οι προγνωστικοί χάρτες βροχής και χιονιού του αριθμητικού μοντέλου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μεταξύ της Παρασκευής 19/03 και της Κυριακής 21/03.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Έρχονται βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το Σάββατο 20-03-2021 και από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μαςΠιο αναλυτικά:

Για το Σάββατο προβλέπονται: 

-Από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

-Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Η επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το Σάββατο 20-03-2021 και από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Meteo/Εθνικό Αστεροσκοπείο ΑθηνώνΚακοκαιρία και την Κυριακή 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:
α. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τις πρωινές και εκ νέου από τις απογευματινές ώρες.
β. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη.
-Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και στη δυτική Μακεδονία.

Την Κυριακή 21/03 αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια τμήματα,  χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Δυτική Μακεδονία και ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.Meteo/Εθνικό Αστεροσκοπείο ΑθηνώνΑκούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

Ο καιρός την Δευτέρα

-Στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα
εξασθενήσουν.
-Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα βορειοδυτικά ημιορεινά.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΕΜΥ,Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/Meteo

Διαβάστε στη «ΜτΧ»:Η πλημμύρα από μπύρα που κόστισε τη ζωή σε 9 πολίτες, ανάμεσα τους και τρία μικρά παιδιά. Το «ζυθο-τσουνάμι», όπου άλλοι πνίγονταν και άλλοι γέμιζαν κουβάδες για να έχουν να πίνουν Από που βγήκε η φράση «45 Γιάννηδες ενός κοκκόρου γνώση». Πως οι άνδρες ενός χωριού πνίγηκαν στο ορμητικό ποτάμι προσπαθώντας να σταματήσουν την πλημμύρα

The post Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Σαββατοκύριακο με βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη. Πού θα χιονίσει (χάρτες) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα