Απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα. Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς

Χριστούγεννα με απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, σύμφωνα με τα όσο είπε χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Πότε θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Από τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε σαφές ότι φέτος τα Χριστούγεννα,

δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, για να μην γίνει μεγαλύτερη διασπορά των κρουσμάτων, ιδίως στην επαρχία, όπου το σύστημα υγείας παρουσιάζει προβλήματα.

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης. Περάσαμε δύσκολα όλους αυτούς τους μήνες και το Πάσχα πάλι το γιορτάσαμε μόνο με τις οικογένειές μας και νομίζω το ίδιο θα συμβεί και με τα Χριστούγεννα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Την ίδια γραμμή ακολούθησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όπου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε πως είναι «δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό. Αν χαρακτηρίσουμε μια περιοχή «χαλαρή» θα υπάρξει και χαλάρωση. Προέχει να τηρούμε τα μέτρα για να ρίξουμε το φορτίο σε όλη την επικράτεια».

Πότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ.Πέτσα, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το πώς θα γίνει το μερικό άνοιγμα θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ολικό σχέδιο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο οδικός χάρτης για το πώς θα γίνει το άνοιγμα. Τη Δευτέρα ανοίγουν τα αμιγώς εποχικά καταστήματα, μετά θα δούμε τι θα ανοίξει. Οι πολίτες ζητούν να ανοίξουμε με ασφάλεια, θα πάρουμε τις αποφάσεις βάσει των εισηγήσεων των ειδικών, εμείς τους ακολουθούμε».

Και πρόσθεσε πως «όταν έχουμε εισηγήσεις της επιτροπής, τις λαμβάνουμε υπόψη. Για την παράταση του lockdown δεν μπήκαμε σε αυτή τη συζήτηση. Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εξειδικευμένα θέματα», συμπλήρωσε.

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ,iefimerida

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εποχικών ειδών για τα Χριστούγεννα. Ποιο SMS στέλνουμε για τη μετακίνηση 
«Φοβόμαστε μήπως τα Χριστούγεννα προκαλέσουν τρίτο κύμα. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια ορμή νόσου» λέει ο διευθυντής της ΜΕΘ «Παπανικολάου»

The post Απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα. Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απαγόρευση, Χριστούγεννα,apagorefsi, christougenna