10 άνδρες και 5 γυναίκες νεκροί, 17 τραυματίες. Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων. Σε ποιές περιοχές θα μείνουν κλειστά σχολεία λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Πρόεδρος ΕΚΕΠΥ: Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών μπορεί να αυξηθεί

news247:

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων λόγω των επικείμενων έκτακτων καιρικών φαινομένων, θέτοντας -όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του- σε ετοιμότητα όλο τον μηχανισμό του.

Μετά από συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη, προληπτικά για την ασφάλεια των μαθητών, δεν θα λειτουργήσουν 20 σχολεία που βρίσκονται κοντά σε ρέματα στις περιοχές Ακαδημία Πλάτωνος,

Σεπόλια, Γκύζη και Άνω Κυψέλη.

Πιο συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα εξής Δημοτικά σχολεία της Αθήνας: 105ο , 102ο , 134ο , 29ο, 172ο , 14ο , 36ο , 56ο , 66ο , 60ο , 162ο και 58ο .

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα παρακάτω Γυμνάσια και Λύκεια: Το Μουσικό Γυμνάσιο Αθηνών, το 3οκαι 9ο ΕΠΑΛ, το 66ο Γυμνάσιο Αθηνών, το 38ο Γυμνάσιο και 38ο ΓΕΛ, το 23ο και 24ο Γυμνάσιο, το 23ο ΓΕΛ , το 39ο Γυμνάσιο και 39ο ΓΕΛ, καθώς και το 72ο Γυμνάσιο.

Την ίδια στιγμή, στις πληγείσες περιοχές θα μεταβούν αύριο νωρίς το πρωί τεχνικά κλίμακα του υπουργείου Παιδείας για αυτοψία σε όλα τα σχολεία που έχουν υποστεί ζημιές.

Πρόεδρος ΕΚΕΠΥ: Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών μπορεί να αυξηθεί

Το ΕΚΕΠΥ επιβεβαίωσε τους 15 νεκρούς που μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο, εκ των οποίων 5 γυναίκες και 10 άντρες. Τον 15 νεκρό δεν τον εντόπισε ούτε η Πυροσβεστική, ούτε η Αστυνομία ούτε το Λιμενικό και εικάζεται ότι τον εντόπισαν και τον μετέφεραν εκεί ιδιώτες.

Πρόσθετα, στο Θριάσιο Νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί συνολικά 17 τραυματίες εκ των οποίων 6 γυναίκες και 11 άντρες. Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Θριάσιου και 9 άτομα από τους τραυματίες παραμένουν και νοσηλεύονται στην Παθολογική και την Ορθοπεδική μονάδα αντίστοιχα

Από την Πυροσβεστική συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου ατόμου σε σπίτι στη Νέα Πέραμο.

«Οι νεκροί είναι από πνιγμό. Πιθανόν μερικοί να έχουν χτυπηθεί από βαριά αντικείμενα», δήλωσε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του Θριάσιου. Για «πρωτόγνωρη κατάσταση» έκανε λόγο ο διοικητής του νοσοκομείου

Το άρθρο 10 άνδρες και 5 γυναίκες νεκροί, 17 τραυματίες. Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων. Σε ποιές περιοχές θα μείνουν κλειστά σχολεία λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Πρόεδρος ΕΚΕΠΥ: Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών μπορεί να αυξηθεί δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκτακτα, Δήμο Αθηναίων, Πρόεδρος ΕΚΕΠΥ,ektakta, dimo athinaion, proedros ekepy