ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Οι Γερμανοί “ανησυχούν” για την Αφρίν αλλά αναβαθμίζουν τα τουρκικά άρματα μάχης

Η Ευρώπη σιωπά για την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία και η “ατμομηχανή” της, η Γερμανία απλά υποκρίνεται …πως ανησυχεί!

Αυτή την …ανησυχία εξέφρασε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Σ.Γκάμπριελ στον Τούρκο ομόλογό του Μ.Τσαβούσογλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Αλλά δεν είπε κουβέντα για την αναβάθμιση των γερμανικών αρμάτων Leopard που διαθέτει η Τουρκία και τα οποία πιθανότατα χρησιμοποιεί στις επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Der Spiegel

η γερμανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει το αίτημα της Rheinmetall να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει τα τουρκικά άρματα μάχης Leopard!

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία έχει αγοράσει πάνω από 750 άρματα μάχης από τη Γερμανία από το 1980 μέχρι τα τέλη του 2000, αλλά απέφυγε να επιβεβαιώσει αν κάποια απ΄αυτά χρησιμποιούνται στην εισβολή στη βόρεια Συρία. Το ερώτημα του τέθηκε μετά από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν.

Ο ΥΠΕΞ Σ.Γκάμπριελ δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά από συνάντηση που είχε τον Τούρκο ομολογό του Μ.Τσαβούσογλου, ότι οι πωλήσεις όπλων στην Τουρκία θα παραμείνουν “παγωμένες” μέχρι να επιλυθεί η υπόθεση του κρατούμενου δημοσιογράφου Γιουτσέλ, αλλά σημείωσε ότι το Βερολίνο θα επανεξετάσει το αίτημα της Άγκυρας να εκσυγχρονίσει τα άρματα μάχης που έχει προμηθευτεί από τη Γερμανία.

Η Τουρκία θέλει να εξοπλίσει τα Leopard με συστήματα προστασίας εναντίον αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και ένα σύστημα αισθητήρων για αντιαρματικά βλήματα.

The post ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Οι Γερμανοί “ανησυχούν” για την Αφρίν αλλά αναβαθμίζουν τα τουρκικά άρματα μάχης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, Γερμανοί “ανησυχούν”, Αφρίν,ypokrisia, germanoi “anisychoun”, afrin