Υποκλοπές και ευθύνες ή αήθεις επιθέσεις στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ;

Με αφορμή τις «επιθέσεις» στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και σχετικές ανακοινώσεις υπεράσπισης, θα εκφράσω ορισμένες σκέψεις. Σε σειρά δημοσιευμάτων της εφημερίδας Documento αλλά και της ηλεκτρονικής της σελίδας αναφέρεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος Κωνσταντίνος ήταν ο υπ’ αριθμ. 519 C παρακολουθούμενος στόχος της ΕΥΠ «για τα εξοπλιστικά και για αγορές ακινήτων».

Γράφει ο

Στάθης Κοκκορόγιαννης*

Με βάση λοιπόν τα δημοσιεύματα

θα περίμενα σε πρώτη φάση τον ίδιο τον Α/ΓΕΕΘΑ να μην σιωπήσει και να βγεί μπροστά και να διαψεύσει. Διότι αν είναι αλήθεια τότε μιλάμε ότι παρακολουθείτο ο καθ’ ύλην επιφορτισμένος με την εθνική ασφάλεια του κράτους. Αυτός που σχεδιάζει και προετοιμάζει για πόλεμο όλα τα μέσα και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αν δεν μπορεί να διασφαλίσει τις δικές του επικοινωνίες πως μπορεί να διασφαλίσει τις επικοινωνίες και το απόρρητο των πληροφοριών του στρατεύματος; Η περίπτωση δε να παρακολουθείτο για αγοραπωλησίες ακινήτων είναι ακόμα χειρότερη, αφού άπτεται της αξιοπρέπειας, και του ήθους του δικού του και των αισθημάτων που πρέπει να εμπνέει ένας Αρχηγός, τόσο στο στράτευμα όσο και στο λαό! Και φυσικά αν ήταν αλήθεια ότι υποκλέπτονταν οι συνομιλίες του να ζητήσει από το ΚΥΣΕΑ να μην ανανεωθεί η θητεία του.

Όσον αφορά θέσεις και σχόλια που δεν μπαίνουν στην ουσία αλλά μιλούν για «αήθεις και κατευθυνόμενες επιθέσεις από παράκεντρα εξουσίας» χωρίς να τα κατονομάζουν δεν μπορούν να αξιολογηθούν σοβαρά. Είναι γνωστό ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος και οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πανάξια στελέχη σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε ο προηγούμενος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντικαταστάθηκε μετά από θητεία από ενός μόλις έτους από τον σημερινό Αρχηγό χωρίς να τεθούν θέματα κάθε είδους «επιθέσεων».

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο εκάστοτε Αρχηγός για να εμπνέει σεβασμό στους υφιστάμενούς του θα πρέπει όπως και οφείλει, να απέχει από κάθε είδους δραστηριότητα που δίνουν βήμα για σχόλια περί κομματικών θέσεων και προτιμήσεων. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν μπορεί να γίνεται χειροκροτητής του εκάστοτε πρωθυπουργού ιδιαίτερα όταν η ομιλία έχει χαρακτήρα πολιτικής ομιλίας όπως στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ούτε να παρίσταται με στολή σε κορυφαία κομματική εκδήλωση όπως του Ιδρύματος Αντώνη Σαμαρά!!!!

Ολοκληρώνοντας θα πω ότι τυχόν παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ προσβάλλει τις Ένοπλες Δυνάμεις και επομένως ο Αρχηγός πρέπει άμεσα να πάρει θέση!!!

Τέλος θα κλείσω με μια ρήση του Κάντ «Όποιος κατάντησε τον εαυτό του σκουλήκι, δεν έχει δικαίωμα να παραπονείται αν οι άλλοι τον καταπατούν»

*Συνταγματάρχης ε.α.- Στρατηγικός Αναλυτής

Υποψ. Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων Παντείου

The post Υποκλοπές και ευθύνες ή αήθεις επιθέσεις στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα