Το Ισραήλ παίζει με τη φωτιά και δείχνει ότι επιδιώκει επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ υπαινίχθηκε σήμερα ότι η χώρα του προέβη σε αντίποινα στο Ιράκ, την Υεμένη και το Ιράν για επιθέσεις που διαπράχθηκαν εναντίον της, καθώς ο πόλεμος με τους Παλαιστίνιους μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας διευρύνεται σε άλλα μέρη της ευρύτερης περιοχής.

«Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο με πολλά μέτωπα και δεχόμαστε επιθέσεις από επτά θέατρα (επιχειρήσεων): Γάζα, Λίβανο, Συρία, Δυτική Όχθη, Ιράκ, Υεμένη

και Ιράν. Έχουμε ήδη απαντήσει και αναλάβει δράση σε έξι από αυτά τα θέατρα», δήλωσε ενώπιον βουλευτών.

Ο στρατός δεν σχολιάζει το πλήγμα από το οποίο σκοτώθηκε ο Ιρανός ταξίαρχος Ραζί Μουσαβί στη Συρία

Ο επικεφαλής του στρατού του Ισραήλ, όταν ρωτήθηκε σήμερα για το ισραηλινό πλήγμα από το οποίο φέρεται να σκοτώθηκε ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία, απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, ωστόσο είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις δρουν σε όλη την περιοχή.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης και με τρεις πηγές υπηρεσιών ασφαλείας, ένας ταξίαρχος των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε την Δευτέρα από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στα προάστια της Δαμασκού.

«Δεν θα σχολιάσουμε τις διάφορες ενέργειές μας. Οι IDF (Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ) εργάζονται από κοινού με άλλες υπηρεσίες ασφαλείας σε όλη τη Μέση Ανατολή, εντός των συνόρων του (ισραηλινού) κράτους και γύρω από τα σύνορα του κράτους», είπε ο Χέρζι Χαλεβί μιλώντας σε δημοσιογράφους, κοντά στη Γάζα, που τον ρώτησαν για το πλήγμα αυτό.

«Κάνουμε ότι χρειάζεται για να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη χώρα και είμαστε πρόθυμοι να πάμε μακριά», πρόσθεσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού.

Ο Ιρανός ταξίαρχος Σαγέντ Ραζί Μουσαβί ήταν αρμόδιος για τον συντονισμό της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Συρίας και Ιράν. Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποίησαν ότι το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα για τον θάνατό του.

Ο πόλεμος στη Γάζα "θα διαρκέσει ακόμη πολλούς μήνες", λέει ο αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων

Ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας «θα διαρκέσει επί πολλούς μήνες ακόμη» δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού του Ισραήλ, Χερζί Χαλεβί.

«Οι στόχοι αυτού του πολέμου δεν είναι εύκολο να επιτευχθούν. Ο πόλεμος θα κρατήσει ακόμη πολλούς μήνες», είπε ο Χαλεβί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά τη συνάντηση που είχε με στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας. «Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για να διαλύσεις μια τρομοκρατική οργάνωση. Θα φτάσουμε στην ηγεσία της Χαμάς», διαβεβαίωσε.

Ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ Ρον Ντέρμερ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στην Ουάσινγκτον με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν για να συζητήσουν την κατάσταση στη Γάζα και την επιστροφή των ομήρων.

Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε πολλούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε σήμερα πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε η Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση Μέσης Ανατολής (Centcom).

Με διάφορα στρατιωτικά μέσα, μεταξύ των οποίων και αεροπλάνα, καταρρίφθηκαν 12 μη επανδρωμένα, επιθετικά αεροσκάφη, 3 βαλλιστικοί πύραυλοι κατά πλοίων και δύο πύραυλοι πλεύσης στα νότια της Ερυθράς Θάλασσας», ανέφερε η Centcom σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

Στην ίδια ανάρτηση διευκρινίζεται ότι δεν αναφέρθηκαν ζημιές, ούτε τραυματισμοί.

The post Το Ισραήλ παίζει με τη φωτιά και δείχνει ότι επιδιώκει επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα